Valvontakameran kuvatarkkuus eli resoluutio

Alla on esitetty 3 eri videoklippiä, joilla havainnollistetaan valvontakameran tuottamaa kuvatarkkuutta. Analogisen valvontakameran kuvalaatu on ns. D1 tasoa resoluution ollessa 768 x 576. HD tasoisen kuvan resoluutio on 1280 × 720 pikseliä. Kuvalaadun tuottamiseen tarvitaan ns. megapikselikamera. FULL HD -tasoinen kuva on resoluutioltaan 1920 × 1080 pikseliä. Kuvalaatuun päästään 2 megapikselin kameralla.

Videoklipit on tuotettu samalla kameralla samoissa valaistusolosuhteissa ja etäisyys kuvattavaan kohteeseen on kaikissa klipeissä sama. Videoklipeissä käyttämämme kamera on 2 megapikselin kuvalaatua tuottava IP-kamera, jonka kuvatarkkuutta on säädetty vastaamaan ko. klipin haluttua tasoa.

 
On muistettava, että etäisyys kuvattavaan kohteeseen on lyhyt, vain 2 – 3 metriä ja laatuerot näkyisivät selvemmin matkan kasvaessa.
 
Videoklippien kuvatahti on 20 kuvaa sekunnissa (20 fps). Mainittu kuvatahti tuottaa minimipakkauksella D1 tasolla 4,4 Mbps, HD tasolla 8,5 Mbps ja FULL HD tasolla 9,8 Mbps kuvavirran kameraa kohden. Siis jos YKSI FULL HD tasoinen kamera tuottaa videotallennetta 20 kuvaa sekunnissa jatkuvasti, tallenne vie kovalevytilaa päivässä n. 106 Gt