Kameravalvomot ja valvomoergonomia

Valvomo on kamerajärjestelmän hermokeskus. Kamerakuvat välitetään valvomon monitoreihin, jotta henkilökunta saisi selkeän käsityksen tilanteesta ja pystyisi reagoimaan kameratietoon sopivalla tavalla.

Valvomo

Oosom Oy suunnittelee, rakentaa, toimittaa laitteistoja ja asentaa toimivia valvomoratkaisuja ”avaimet käteen” -konseptilla.

Valvontakameroiden palveluumme kuuluu:

  • valvomorakenteiden suunnittelu ja tuotanto
  • monitorit, ohjaus- sekä käyttölaitteet, valvomokalusteet
  • laite- ja tiedonsiirtoasennukset
  • valvomoiden muutostyöt
  • dokumentointi (osana järjestelmä dokumentaatiota)
  • käyttöönotto ja käyttökoulutus
  • huolto- ja ylläpitotoimet integroituna kamerajärjestelmän kokonaishuoltoon

Valvomotilan haasteet ja ratkaisut

Valvomotila asettaa omat haasteensa ja rajansa mahdollisille ratkaisuille. Tällöin korostuu kykymme suunnitella ja rakentaa asiakkaalle räätälöityjä rakenteita. Pystymme valmistamaan juuri oikeanmittaisia telineitä ja rakenteita,

joihin monitorit saadaan käyttäjäystävällisesti sijoitettua.

Valvomoremonttia suunniteltaessa vaikeimmin ennakoitavia asioita on usein vanhojen, ajan myötä valvomoon rakennettujen ja laajennettujen sekä joskus puutteellisesti dokumentoitujen järjestelmien siirtäminen tai uudelleenjärjestely.

Joskus on viisasta liittää remonttiin koko videovalvontajärjestelmän rakentaminen uusiksi. Fiksusti suunnittelemalla vanha järjestelmä on päivitettävissä niin, että itse laitteet voidaan siirtää esimerkiksi ristikytkentätilaan asianmukaiseen kaappiin . Valvomotilaa vapautuu, laitteet ovat paremmin hallinnassa ja järjestelmää voidaan tarvittaessa joustavasti laajentaa.

Laitteiden sijoitusta suurempi haaste, etenkin etäisyyksien kasvaessa, on kaapeloinnin kääntäminen uuteen paikkaan . Kehittämillämme ratkaisuilla voidaan vähentää kuvan ja datan siirtoon käytettävien kaapeleiden määrää jolloin laitteiden sijoittelu on vapaampaa, kaapelointityön osuus on olennaisesti pienempi ja vältytään turhilta kompromisseilta.

Vastaavalla tavalla järjestettävissä on myös vanhojen RGB / RGsB-prosessinäyttöjen (esim. SELMA, vanhan liiton Damatic, Siemens S5) kuvansiirto ja datayhteydet . Tilaa vievät kuvaputkinäytöt ovat vaihdettavissa LCD-näyttöihin jos tieto, taito ja tekniikka ovat hallussa.

Jos sinulla on valvomo-ongelma, ota yhteyttä ja pyydä asiantuntijamme paikalle. Autamme sinua mielellään valvomoon ja sen ratkaisuihin liittyvissä asioissa.