Erikoiskamerat prosessivalvonnan vaativiin olosuhteisiin

TEKA tuoteperhe

Erikoiskameroita käytetään kohteissa, jotka ovat hyvin kuumia, kylmiä, pölyisiä, räjähdysalttiita tai ovat muutoin normaaleille kameralle tai ihmiselle liian vaativia ja vaarallisia paikkoja.

Kamera on työväline prosessivalvonnassa mutta yhtälailla sillä voidaan suojella ihmistä työympäristön riskeiltä.

Oosom Oy on kehittäneet kamerajärjestelmiä tiettyä käyttötarkoitusta varten.

TEKA -prosessivalvontajärjestelmät

TEKA IBIS esite

TEKA IBIS -kamerajärjestelmä on työkalu prosessin laadun parantamiseen

Järjestelmän tärkeimpänä tehtävänä on antaa työkalu laadun valvonnan parantamiseksi. IBIS yhdistää kamerajärjestelmän tehdasautomaatioon siten, että molemmat antavat syötetietoja sovellukselle, jota prosessin operaattori voi valvoa. Syötetiedot tallentuvat tietokantaan, josta voidaan tehdä erilaisia hakuja. Käyttäessään järjestelmää operaattori voi kirjata laatu- yms. ongelmia näkemänsä kuvatiedon perusteella. Sovellus voidaan räätälöidä eri käyttötarpeisiin. IBIS antaa paremmat eväät prosessin tarkkailuun mutta on kuitenkin huomattavasti edullisempi ratkaisu kuin konenäkösovellukset.

TEKA MMSS esite

TEKA MMSS on vuokrattava valvontakamerajärjestelmä tilapäiskäyttöön.

Se on oiva työkalu silloin, kun etsitään tuotantoprosessista vikaa, otetaan prosessia käyttöön, tarvitaan tilan tai alueen tilapäistä valvontaa tai halutaan testata prosessikameravalvonnalla saatavia hyötyjä (investointi hanke). Järjestelmä on pakattu salkkuihin ja se on suunniteltu erittäin helposti käyttöönotettavaksi. Saatavana on erilaisia versioita aina 2:sta kamerasta 16 kameraan sekä langallisina että langattomina versioina. Järjestelmän minimivuokra-aika on yksi viikko.

TEKA MMSS käyttäjät ovat onnistuneet säästämään huomattavia kunnossapito- ja käyttöönottokustannuksia.

TEKA konenäkö

Tutustu myös teollisuuden prosessivalvonnan konenäköratkaisuihimme.
Konenäköjärjestelmä rakennetaan tavallisesti osaksi automaatiojärjestelmää, jolloin kameralle opetetaan tehtävä, jota se toteuttaa. Tehtävä voi olla esimerkiksi laadunvalvontaa, laskemista, tietokannan ylläpitoa.

TEKA -tuoteryhmä, kamerat vaativiin olosuhteisiin

TEKA-tuoteryhmä muodostuu Oosom Oy:n innovoimista valvontakameratuotteista erilaisiin käyttötarkoituksiin ja -kohteisiin. Tuoteryhmän ”perheenjäsenet” on esitelty alla.

TEKA TP 2.1

TEKA TP2,1

Kamera on koteloitu ja varustettu termostaattiohjatulla lämmitysvastuksella. Kameran tiiveysluokka on IP67 ja se täyttää teollisuusstandardin. Kamera voidaan varustaa erilaisilla optiikoilla käyttötarkoituksen mukaan. Liitäntöihin ja huollettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kuvasiirrossa käytetään parikaapelia.
TEKA TD2.0

TEKA TD2.0

Teollisuusstandardin täyttävä dome- eli kupukamera. Kameran tiiveysluokka on IP67 ja se on tarkoitettu sekä sisä- että ulko-olosuhteisiin. Kameraa voidaan ohjata 360 astetta ja siihen on asennettavissa 120 kameramuistipaikkaa. Kamerassa on säädettävä zoom-optiikka, jonka kerroin tapauksesta riippuen on 10 – 32.
Kameraan liittyy aina ns. domeboksi, jota kautta kameran virransyöttö, ohjaus ja kuvasiirto hoituu.
Domekamera soveltuu erinomaisesti kohteisiin, jossa valvottavia kohteita on useita.
TEKA TP2.1H

TEKA TP2,1H

Kamera on perusratkaisultaan samanlainen kuin Teka TP2,1 mutta siinä on erityishuomio kiinnitetty kameran jäähdyttämiseen. Kamera soveltuu tiloihin, jossa on poikkeuksellisen kuuma. Lisäksi kamerakotelon etulasi voi olla polykarbonaattimuovia tai lasia. Jäähdytys tapahtuu lämpötilasta ja paineilman saatavuudesta riippuen joko Vortek-putkella (paineilma) tai ilmapursotuksella.
TEKA cold
TEKA CB2.0c
 
Kamera on kehitetty erittäin kylmiin ja arktisiin olosuhteisiin kuten laskettelukeskuksiin, satamiin tms. paikkoihin. Sen kotelo on varustettu tehokkailla lämmittimillä ja huurtumisen esto on ratkaistu ilmankierrolla. Tehokas puhallin huolehtii myös kesäaikana kamerakotelon jäähdytyksestä. Saatavana myös IP-kamera konstruktiona.
TEKA Wireless
TEKA WIRELESS
 
Tarkoitettu teollisuuskohteisiin joissa kameran ja monitorin väliä ei voida kaapeloida. Tälläisiä kohteita mm. nosturit, kuljetuskalusto yms. Kamerana voi olla joko analoginen tai digitaalinen säätöobjektiivilla varustettu laite. Kokoonpanon kaikki osat täyttää tiiveysluokan IP65. Konstruktiossa on erityistä huomiota kiinnitetty käyttöönoton helppouteen, siirrettävyyteen, laadukkaisiin komponentteihin ja kestävyyteen. Settiä voidaan täydentää pienellä tallentimella.
TEKA dust

TEKA DUST

Tarkoitettu erityisen pölyisiin tai likaisiin olosuhteisiin, jolloin kamerakotelon linssiä pitää puhdistaa. Teka Dust -kamera on varustettu linssinpuhdistuslaitteistolla siten, että linssille pursotetaan sykäyksittäin vettä ja paineilmaa. Kameraan kuuluu erityinen laiteyksikkö, joka sisältää pursotuksen ohjauksen logiikkayksikön, vesisäiliön ja muut toiminnan kannalta tarpeelliset komponentit.
 
Kamera voidaan lisäksi varustaa kuumissa kohteissa paineilmapursotuksella tai vortek-putkella.
TEKA LED

TEKALED

on kehitetty erityisen kuumiin ja pimeisiin olosuhteisiin, jossa kamerarunko voi myös olla alttiina kolhuille. Kameraratkaisussa on yhdistetty tehokas LED-valo tuubikameraan ja se voidaan sijoittaa tuotanto- tai työkoneen runkoon. Kameran jäähdytys hoidetaan Vortek-putkella. Kohteessa tulee olla siis paineilmaa saatavilla. Itse runko-osa on HS-terästä ja kohteesta riippuen se päällystetään lämpökilvellä.
ATEX kamera

TEKA-Atex

on räjähdysvaarallisiin tiloihin (Ex) tarkoitettu kamera, jonka kotelointi, sähkönsyöttö ja kytkentärasia täyttävät EX-vaatimukset. Kotelo on lisäksi varustettu lämmityksellä, joten sen voi olosuhteissamme sijoittaa huoletta ulkotilaan.
 
Ex-kameroita käytetään nestesatamissa, palavan nesteen varastoissa ja purkauspaikoilla. Toimittamiamme EX-valvontakameroita löytyy mm. Mussalon nestesatamasta Kotkasta.

TEKALED -kamera &valaisin  asennettuna paperikoneen huuvaan