Ostatko pahvilaatikoita vai toimivan infojärjestelmän?

Kaksi tapaa hankkia infojärjestelmä

Infojärjestelmätoimituksen voi tehdä kahdella tavalla. Osa järjestelmämyyjistä on keskittynyt myymään sinulle tuotteita, joista järjestelmä muodostuu. Meidän tapamme on myydä toimiva kokonaisuus, jonka kanssa ei tule jatkossa ongelmia.

Infojärjestelmä muodostuu näytöistä, sovelluksesta, dataverkosta, asennuksesta ja valmiin järjestelmän käytöstä. Kuinka helppoa ja vaivatonta tämä on, riippuu täysin siitä, ostetaanko järjestelmän osat ”paloissa” vai yhdeltä vastuulliselta toimijalta. Mikäli asiakasyrityksellä on oma osaava IT-henkilökunta, se mahdollistaa ostoprosessin ”paloissa”, tosin ei tee prosessista yhtään helpompaa ja miellyttävämpää.

Ne toimijat, jotka ovat erikoistuneet myymään näyttöjä, järjestelmälisenssejä, dataverkon rakentamista tai muuta yksittäistä järjestelmän osaa, ovat vahvoja hinnoittelussa. He tavallaan myyvät ”pahvilaatikoita” ja heidän vastuunsa rajoittuu siihen yksittäiseen tuotteeseen tai palveluun, jota he myyvät. Eri asia on, muodostuuko näistä paloista toimiva ja eheä kokonaisuus.

Liian usein asiakas jää yksin tuskailemaan sitä, että ”melkein tuli homma valmiiksi”. Kun kaivataan neuvoja, apua tai ollaan järjestelmän kanssa ongelmissa, vastuuta siirrellään toiselle toimijalle tai asiakas pakotetaan maksullisten palvelunumeroiden tai helpdeskien ”putkeen”.

Meidän tapamme toimittaa infojärjestelmä

Otettuasi meihin yhteyttä, sovimme kanssasi tapaamisajan. Tapaamisessa esittelemme yleisesti infojärjestelmämme toimintaa ja ominaisuuksia sekä tietysti sen, kuinka järjestelmän toimitusprosessi etenee. Tapaamisessa selvitetään myös, mihin asiakas infojärjestelmää tarvitsee. Jos asiakas on kiinnostunut, tehdään hänelle tarjous järjestelmästä, joka vastaa hänen tarpeitaan.

Mikäli tarjous etenee toimitusvaiheeseen, kartoitetaan näyttöjen paikat, lisenssityyppi (paikallispalvelin vai pilvi) ja minkälaisessa käytössä infojärjestelmä on (mainonta, viestintä, tiedotus henkilöstölle, tiedotus asiakkaille…). Lisäksi on tärkeää räätälöidä järjestelmä sellaiseksi, että asiakkaan on sitä helppo käyttää. Parhaimmassa tapauksessa asiakkaan ei edes tarvitse varsinaista infojärjestelmää käyttää vaan järjestelmä osaa itse hakea julkaistavan materiaalin ja näyttää sitä oikeissa näytöissä juuri oikeaan
aikaan.

Kolmas vaihe on laite- ja ohjelmistoasennukset sekä ehkä tarvittavan dataverkon luominen sekä käyttöönotto- ja testaustyöt. Kun infra on toimitettu, seuraavaksi tapahtuu järjestelmän käyttäjien ja hallinnoijien koulutus. Lisäksi tarjoamme infojärjestelmäasiakkaillemme maksuttoman portaalin, jossa jaetaan ajankohtaista tietoa ja vinkkejä järjestelmän tehokkaaseen käyttöön. Koulutus annetaan sovittuna päivänä asiakkaan tiloissa. Samalla luodaan järjestelmään myös käyttäjäprofiilit. Koulutuksen tarkoituksena on, että henkilöstö osaa käyttää hankittua järjestelmää tehokkaasti jo ensimmäisestä päivästä alkaen.

Neljäs vaihe on järjestelmän ylläpito ja päivittäminen. Tarjoamme jokaiselle asiakkaalle hänelle räätälöityä ylläpitosopimusta, johon sisältyy sekä puhelin- että etätuki. Lisäksi hoidamme asiakkaan puolesta mahdolliset laitteisiin ja lisensseihin liittyvät takuukysymykset. Sinun ei siis tarvitse itse ottaa yhteyttä laite- tai sovellusvalmistajiin. Yleensä ylläpitosopimukseen liittyy myös paikan päällä tai etänä tehtävät järjestelmäpäivitykset, näyttölisäykset yms. asiat.

Erikoisosaamisemme ja vahvuutemme

  • Tehdas- ja tuotantoympäristöt ovat vahvinta erikoisosaamisaluettamme. Henkilöstömme on tottunut toimimaan ympäristöissä, joissa on riskejä ja vaaroja. Meillä jokaisella on tarvittavat luvat, pätevyydet ja suoritetut koulutukset.
  • Ulos tai erityistiloihin tulevat näytöt. Varustamme näytöt tarvittaessa lämmityksen, tuuletuksen ja/tai suodatuksen sisältämällä koteloilla. Olemme vuosia tehneet näyttökoteloita teollisuuden haasteellisiin tarpeisiin.
  • Tietotaito ja räätälöinti. Meillä on erinomainen tietämys ja kokemus infosovelluksestamme ja ohjelmoijamme tuottaa tarvittaessa räätälöityjä lisäominaisuuksia järjestelmään (widgetit). Näitä lisäominaisuuksia ovat mm. työturvallisuuswidget, sääasemawidget, erilaiset laikaisijat yms. You name it,we got it. Valmisohjelmat on kyllä hyviä, mutta niistä saa vielä hitusen parempia räätälöimällä.
  • Yhden luukun periaate. Miksi ostaa osissa ja nähdä vaivaa kun voit ostaa yhdeltä toimittajalta kokonaisuuden valmiina.