TEKA-tuoteperheessä on erikoiskameroita vaativaan prosessi- ja omaisuuden valvontaan.

Olemme suunnitelleet, testanneet ja valmistaneet TEKA-kamerat ja kamerajärjestelmät vaativiin käyttöolosuhteisiin. Ne ovat tehty kestämään kuumaa, kylmää tai kosteaa vuosien ajan. Ne toimivat moitteetta niin pimeässä kuin kirkkaassa valaistuksessa. Yksittäisten erikoiskameroiden lisäksi valikoimaan kuuluu kokonaisia järjestelmiä niin prosessi- kuin omaisuuden valvontaankin.

Nimeämme erikoisvalmisteiset kameramme lintujen mukaan. Kameran ominaisuuksia kuvaava lintu voi olla todellinen tai mytologinen. Syy linnun nimien käyttöön juontuu lintuperspektiivistä. Tuotekehitystyömme lähtökohta on nähdä hieman etäämmäs ja laveamalle, siksi linnun nimet.

TEKA IBIS on prosessin laadun parantamiseen tarkoitettu valvontakamerajärjestelmä, joka on kehitetty työkaluksi teollisuuden laatuongelmien ratkaisemiseen. Kamerajärjestelmään kuuluu teknisen laitteiston lisäksi sovellus, jonka avulla prosessinvalvoja voi tarkastella valmiiden tuotteiden tai puolivalmisteiden laatua. Tuotekuvat tallettuvat tietokantaan, josta voidaan tehdä hakuja eri kriteereillä.

TEKA COLIBRI on suurnopeuskameroilla varustettu prosessivalvontajärjestelmä. Se on tarkoitettu erityisesti nopeiden prosessien seuraamiseen ja vikojen hakemiseen tuotantolaitteissa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat etiketöintilaitteet, pituusleikkurit, kuljettimet ja prosessissa olevat tiedostetut "pullonkaulat".

TEKA PHOENIX prosessikamerat ovat tarkoitettu erityisesti kuumiin käyttöolosuhteisiin, joissa lämpötilat ylittävät +50°C. Jäähdytys tapahtuu hyödyntämällä joko saatavilla olevaa paineilmaa tai jäähdytettyä ilmaa johdetaan kamerakoteloon. Kotelon rakenne on suunniteltu siten, että jäähdytys on mahdollisimman energiatehokasta ja paineilmaa kuluu vain kolmannes siitä, mitä tavallisen kotelorakenteen jäähdytys kuluttaa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat paperikoneiden huuvat, metallitehtaat jne.

TEKA PENGUIN on prosessivalvontakamera erityisen kylmiin olosuhteisiin. Sen kotelointiratkaisu on suunniteltu eristämään kylmältä ja se on varustettu erittäin tehokkaalla lämmityksellä ja tuuletuksella. Tyypillisiä käyttökohteita ovat pohjoisen laskettelukeskukset, avoimet laajat varastoalueet ja satamat.

TEKA 2M2S on helposti siirrettävä tilapäiseen käyttöön tarkoitettu valvontakamerajärjestelmä, jonka tarkoituksena on etsiä häiriön aiheuttajia, auttaa säätämään prosessia, apuna uuden tuotantolinjan käyttöönotossa tai toimia esim. tilapäisvaraston tai työmaa-alueen valvontatehtävässä. Järjestelmän voi vuokrata haluamallaan kokoonpanolla määräajaksi tai sen voi myös ostaa omaksi.

Katso referenssitarina tästä

TEKA EAGLE on alue- ja omaisuudenvalvontaan suunniteltu Plug & Play -asennettava valvontakamerajärjestelmä erityisesti pienyritysten, yksityisten tai vaikkapa pursi- tai moottoriseurojen tarpeisiin. Siitä on tuotettu sekä langattomaan että langalliseen tiedonsiirtoon tarkoitetut ratkaisut. Erityistä huomiota on kiinnitetty järjestelmän helppoon päivitettävyyteen, jonka modulaarinen rakenne mahdollistaa.

TEKA CRANE BIRD on erityisesti liikkuviin nostureihin ja nostolaitteisiin tarkoitettu langaton prosessikamerajärjestelmä, joka on saatavana sekä analogisena että verkkokameraratkaisuna