65" kosketusnäyttö varusteineen Vopak Chemicals Oy:n neuvotteluhuoneeseen

Näyttö on suuresta koostaan huolimatta yllättävän ohut. Paksuus on vain n. 60 mm

Vopak Chemicals halusi päivittää neuvotteluhuoneensa AV-varustuksen ajantasalle. Lähtökohtana oli saada riittävän suuri näyttö, jota voitaisiin hyödyntää mm. palavereissa vaikkapa piirtämiseen. Lisäksi haluttiin, että johtorytöistä päästään kerralla eroon ja lopputulos olisi huoliteltu ja siisti.

Vopakilla käy silloin tällöin vierailijoita, joilla on tarve esitellä asiansa ja niimpä neuvottelupöytään lisättiin kannellinen rasia, jonka alla niin virta- kuin HDMI-liitännät ovat piilossa.

Ratkaisimme tarpeen toimittamalla suuren 65" Samsung infonäytön, johon on liitetty kosketusnäyttövarustus. Näyttössä on myös sisäänrakennettu wifi-adapteri, jolloin yhteys onnistuu tarvittaessa langattomasti. Näyttöön itsessään on integroitu toisen sukupolven SoC-player, jolloin sitä voidaan käyttää myös kehittyneenä infonäyttönä. Lisäksi toimitimme pienikokoisen kompaktin teollisuusPC:n, jonka saimme siististi piiloon erilliseen laitekoteloon. PC on yhdistetty näyttöön ja näin käyttöön on saatu tavallisimmat hyötyohjelmat sekä selaimet.

Toimitukseen sisältyi myös kaapeloinnit ja virransyöttö laitteille. Virransyötössä tuli huomioida siirrettävän pöydän asettamat vaatimukset.

Seinälle asennettiin Samsungin 65" SSP näyttö, johon on integroitu kosketusnäyttövarustus. Nurkassa alhaalla olevaan boxiin on sijoitettu tehokas pientietokone

Neuvotteluhuoneen pöytään tehtiin paikka kytkentärasialle. Kannen alla sijaitsee virtapistorasiat ja tarpeelliset muut liitännät

Virransyöttö ja muut liitäntäjohdot piilotettiin johtokouruihin ja lattialistan alle. Pöydän alla sijaitsevassa pylväässä on riittävästi pistorasioita. Sähköturvallisuuteen ja lopputuloksen esteellisyyteen kiinnitettiin erityistä huomiota.

Näyttö & työasema

Neuvottelupöydän varustus

Huoliteltu asennus

Vopakille asennettu näyttö on Samsungin DM-tuoteperhettä. Näytössä on sisäänrakennettu wifi ja esim. infojärjestelmää varten integroitu SoC-tietokone. Näytön lisävarusteena on Samsungin kehittämä touchscreen-lisävaruste, joka mahdollistaa täydellisen kosketusnäyttö elämyksen.

Piirtämiseen tarkoitettuja IR-kyniä varten näyttöön on integroitu taso. Näytön koko on 65" ja sen mitat ovat 147 x 6 x 85 cm.

Laitekokonaisuuteen kuului lisäksi myös Dellin i7 prosessorilla varustettu pienikokoinen teollisuus PC, joka on yhdistetty kosketusnäyttöön. Työasemakonetta varten seinään kiinnitettiin kotelo, johon työasema sijoitettiin.
Olemassaolevan neuvottelupöydän kanteen tehtiin paikka rasialle, jonka kannen alta löytyy tarvittavat pistorasiat ja liitäntäpisteet esim. läppärille.

Pöydän toiseen päähän on sijoitettu tukeva, silti esteettinen tolppa, josta virta pöydän pistorasioille otetaan. tolpassa kulkevat myös näytön käyttämiseen tarvittavat HDMI- ja VGA-kaapelit.

Tolppaan on sijoitettu myös riittävästi pistorasioita, jotta virransaanti erilaisille tarpeellisille laitteille olisi turvattu.
Asennuksen laatuun liittyy kaksi asiaa. Toinen on turvallisuus ja toinen huoliteltu viimeistely.

Asiakas nimenomaan halusi päästä eroon roikkuvista ja risteilevistä johtoviidakoista ja toteutuksessa. Neuvotteluhuoneen haluttiin näyttävän ja pysyvän siistinä ja toiminnallisena.

Entinen näyttö oli sijoitettu tilaa vievään, liikuteltavaan vaunuun. Asennettu nykyaikainen ohut näyttö seinäkiinnitystelineellä antoi runsaasti lisää tilaa ja avaruuden tunnetta.

Tarpeelliset kaapeloinnit saatiin siististi sijoitettua siroihin johtokouruihin ja näyttöön yhdistetty työasema PC on myös saatu katseilta piiloon omaan koteloonsa.

Kaapelointi ja sähköistys

Virransyöttö pöytämodulille on otettu jatkojohdolla tolpan pistorasialta.

Sähköistys ja kaapelointisuunnitelma tehtiin yhdessä Vopak Oy:n sähköasentajan kanssa. Tavoitteena saada ehdoton sähköturvallisuus, huoliteltu ulkonäkö ja käytettävyys. Koska neuvotteluhuoneen pöytä ei ole kiinteästi paikallaan, oli tämä otettava huomioon myös sähköistyksessä. Ns. kovaa sähköä ei saa viedä kalusteisiin kiinteästi vaan sähkö on vietävä pöytärasialle jatkojohtoa käyttäen. Ongelma ratkaistiin siten, että pöydän alle rakennettiin kiinteä tolppa, johon
"kova sähkö" tuodaan. Tolppa varustettiin pistorasioilla, joista laitteisiin tarvittava virta vietiin jatkojohdolla pöytämoduuliin.

Kaapelointi jouduttiin myös vetämään lattiapintaa pitkin, jolloin johdotus kulki alumiinisen kuperan lattiaprofiilin sisällä. Profiili puolestaan kiinnitettiin tukevasti lattiaan. Kourujen ja putkien ulkoasuun ja viimeistelyn laatuun kiinnitettiin erityistä huomiota. Lopputulos oli aistikas, toimiva ja turvallinen.