Recticell Oy käyttää langatonta IP-kamerajärjestelmää tuotantoprosessin valvonnassa

Recticel Oy on Suomen johtava vaahtomuovien valmistaja ja pehmusteteknologian kehittäjä ja asiantuntija. Yritys syntyi vuoden 2010 alusta kun kaksi kotimaista alan osaajaa Espe Oy ja Superlon Oy yhdistyivät. Yrityksen vaahtomuovitehdas sijaitsee Kouvolassa.

heikki_mattila.jpgYhtiön kunnossapitopäällikkö Heikki Mattilan (selin kuvassa oikealla) mukaan tuotantoprosessissa käytetty valvontajärjestelmä alkoi olla tiensä päässä, eikä järjestelmä enää vastannut tuotannon tarpeita. Mattila otti yhteyttä yritykseemme tiedustellen kykyämme toimittaa heidän tuotantoprosessiinsa soveltuva kamerajärjestelmä, joka olisi langaton (WLAN). Tehtaalla on mm. käytössä nosturi, jonka liikkeet eivät mahdollista langallista ratkaisua.

Suunnittelimme asiakkaan toiveiden mukaisen kolmessa vaiheessa toteutettavan järjestelmän. Ensimmäisessä vaiheessa uudistettiin tuotantovaraston kamerajärjestelmä, jonne sijoitettiin 3 kameraa linkkilaitteineen. Prosessivalvontaan liittyviä työasemia toimitettiin asiakkaalle toteutusvaiheeseen liittyen kaksi kappaletta.
recticell.jpg

IP -tekniikka mahdollistaa järjestelmän laiteriippumattoman päivittämisen

Järjestelmän rakenne suunniteltiin niin, että tallennin korvattiin palvelimella, johon IP- kamerat syöttävät reaaliaikaista kuvavirtaa. Palvelimeen puolestaan ovat yhteydessä työasemat, joiden kokoonpanoon monitorien lisäksi kuuluu tarkoituksenmukainen pc. Kaikki laitteet ja ohjelmat noudattavat ns. Onvif–standardia, joka mahdollistaa järjestelmän sujuvan laajentamisen tulevaisuudessa. Palvelinta käyttävän järjestelmän etuja on myös, että palvelimelle saa helposti lisättyä melko suurenkin määrän kameroita. Perinteisellä tallennintekniikalla kanavamäärä on aina rajattu 4:ään, 8:aan, 16:sta tai 32:een ja lisäkanavaresurssista joutuu aina hankintahetkellä maksamaan melkoisesti.

Käyttäjät olleet tyytyväisiä

”Suunnittelu, toteutus ja asiakaspalvelu oli asiakaslähtöistä ja mutkatonta. Tärkeintä tietysti oli, että saimme vanhan kamerajärjestelmämme päivitetty niin, että nyt kamerakuvista todella näkee, mitä tuotannossa on tapahtumassa. Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme kamerajärjestelmään”, toteaa kunnossapitopäällikkö Heikki Mattila.