Siirrettävä vuokrakamerajärjestelmä tilapäiseen valvontatarpeeseen. Teka 2M2S

Vianhakuun, käyttöönottoon, tilapäiseen valvontaan, prosessin säätämiseen, laadun parantamiseen tai kamerajärjestelmän hankintaan liittyvään simulointiin ja testaukseen.

Tuotantokatkokset, laatuongelmat ja käyttöönottoon menevä aika aiheuttavat suuria kustannuksia. Kustannuksia voidaan pienentää SELVITTÄMÄLLÄ ongelmien syyt eikä tyytyä OLETUKSIIN ja turhiin, kalliisiin kunnossapitotoimiin.

TEKA 2M2S siirrettävä valvontakamerajärjestelmä on työkalu, joka on tarkoitettu erilaisten prosessiautomaatioon liittyvien ongelmien ratkaisemiseen ja turhien kustannusten leikkaamiseen sekä esim työmaiden ja tilapäisvarastojen hävikin ja varkauksien ehkäisyyn.

Kaikki tarvittava pakattuna yhteen salkkuun (kuvassa TEKA2M2S WLAN-versio)

TEKA 2M2S analyysikameralaitteisto on pakattu salkkuun. Ajatuksemme on, että käyttöönotto olisi mahdollisimman helppoa, salkku on siirrettävissä eri paikkoihin ja että järjestelmän sisältö on mahdollisimman helposti päivitettävissä tarpeeseen.

Salkussa on tallennin, PoE-kytkin kameroille ja valaisimille, WLAN reititin, 1-4 kpl FHD moottorizoomilla varustettuja IP kameroita, tehokas läppäri, jolla seuraat joko reaaliaikaista kuvavirtaa tai tallenteita (yhteydessä wifillä tallentimeen), vikavirtasuojattu kaapeli verkkovirtaan kytkemiseksi, ethernetkaapelit kameroille sekä tietenkin käyttöohjeet.

Teollisuuskohteissa kamerat voidaan myös liittää tuotantokoneen häiriöliitäntään (I/O), jolloin häiriötilanne ja siihen johtaneet syyt voidaan "triggeröidä".

Käyttöönotto helppoa

Alla olevalta videolta voit todeta, kuinka helppoa TEKA2M2S käyttöönotto on.

Moduloitavuus ja lisäpalvelut

Järjestelmään voidaan lisätä helposti ominaisuuksia ja palveluita. Koska kyseessä on verkkokameraratkaisu, voidaan tallenninsalkku liittää yrityksen verkkoon joko langallisesti tai langattomana. Toimitus voi sisältää myös valaisimia, erikoiskiinnikkeitä, ulkoisen kovalevyn tallenteen kopioimiseksi yms. Lisäksi meiltä voi tarvittaessa tilata käyttöönottopalvelun.

Kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme 05 - 225 5000 tai käytä sivustomme yhteydenottolomaketta.

Tuotantoprosessien lisäksi kameroilla voidaan parantaa vaikkapa lastauspaikkojen turvallisuutta.

Tehosta, säästä ja paranna turvallisuutta prosessivalvontakameroilla!

Olemme automatisoitujen teollisuusprosessien kameravalvontaan erikoistunut yritys, jolla on vankka kokemus teollisuuden kameravalvontajärjestelmien toimittamisesta. Jos tarvitsette prosessivalvontakameroita, järjestelmän päivittämistä tai nykyisen kamerajärjestelmän huoltoa, ottakaa meihin yhteyttä.

Järjestelmä-toimitukset

Päivitykset ja laitemyynti

Huolto, viankorjaus ja ylläpito

 • Tarvelähtöinen suunnittelu
 • Tarjous
 • Laitteet ja asennuspalvelu
 • konenäkökamerat
 • Käyttöönotto
 • Käyttäjäkoulutus
 • Dokumentointi
 • Takuuaikainen ylläpito
 • laite- ja tarvikemyynti
 • valvomorakentaminen ja -päivitykset
 • lisäkameroiden asennus ja liittäminen järjestelmään
 • erikoiskamerat ja -kamerajärjestelmät
 • uudelleensijoittelu
 • testaus ja käyttöönotto
 • dokumentointi
 • ylläpitosopimukset
 • järjestelmä auditoinnit
 • vasteaikainen viankorjaus
 • varaosat
 • dokumenttien päivitys

Jos sinulla on prosessivalvontaan tai nykyiseen kamerajärjestelmääsi liittyviä tarpeita, siirry täyttämään yhteydenottolomake.

Valvontakameroilla voidaan valvoa tuotantoprosessia, kulkua alueella, lisätä työturvallisuutta, ehkäistä ilkivaltaa ja varkauksia sekä etsiä ja analysoida ongelmia

Säästä aikaa, askelia ja rahaa. Valvo kulkua, estä varkaudet tai paranna työturvallisuutta VALVONTAKAMEROILLA!

Ohjaa prosessia

Estä ja valvo

Selvitä ja säädä

Prosessivalvontakameroiden avulla on mahdollista tehostaa tuotantoa ja parantaa tuottavuutta sillä koko prosessi voidaan hallita ja tuotantokoneita ohjata valvontakameroiden avulla. Kamerat voidaan myös liittää osaksi automaatiojärjestelmää. Tällöin kyseessä on konenäkökamerajärjestelmä.

Kameroita voidaan sijoittaa myös paikkoihin, joissa ihminen ei voi olla melun, kuumuuden tai vaaran takia.

Myös työkoneissa kuten trukeissa kamerat helpottavat ja nopeuttavat työtä.
Alue- ja kulunvalvontakameroilla ohjataan ja tarkkaillaan kulkua alueella tai kiinteistöissä, avataan portteja ja ehkäistään ja selvitetään varkauksia ja ilkivaltaa.

Kameroilla voidaan myös tarkkailla lastauslaitureita, varastoja, erilaisia miehittämättämiä asemia yms.

Vaikka vakuutus korvaakin anastetun työkoneen tai materiaalierän, voi sen uudelleenhankinta olla vaivaloista.
Jos tuotantoprosessissa tapahtuu häiriöitä ja et oikein tiedä, mistä ne johtuvat, tallentava kamerajärjestelmä auttaa sinua selvittämään syyn ja seurauksen.

Sinun ei tarvitse välttämättä ostaa itsellesi kameroita tähän tarkoitukseen, voit myös vuokrata järjestelmän määräajaksi.

Tutustu vuokrattavaan TEKA 2M2S-kamerajärjestelmään.

Palveluumme kuuluu: Suunnittelu, laitemyynti, asennustyöt, päivitykset, käyttöönotto ja dokumentointi, ylläpito, viankorjaus, auditointi ja räätälöidyt ratkaisut

Osoitelähde: Info-One osoiterekisteri. Katso rekisteriseloste

Asiakastiedote syksy/2014

TEKA MMSS AUTTAA TEOLLISUUSYRITYKSIÄ SELVITTÄMÄÄN TUOTANTO-ONGELMIA

Teka MMSS tuotteen komponentit on tehty kestämään vaativia olosuhteita

Olemme kehittäneet teollisuusyrityksille tarkoitetun, helposti siirrettävän ja käyttöönotettavan vuokrakamerajärjestelmän avuksi tuotantoprosessin ongelmien selvittämiseen.   Olipa kyseessä tuotantolinjan käyttöönotto, vianhaku, säätäminen tai laadun parantaminen on TEKA MMSS oiva työkalu.

Järjestelmän laitteet ovat kahdessa salkussa, joista toisessa on tallentamiseen ja analysointiin tarvittava tekniikka ja toisessa IP-kamerat ja niiden virransyöttö. Salkut yhdistetään toisiinsa joko verkkokaapelilla tai langattomasti. Käytetty tekniikka on vaativiin teollisuusolosuhteisiin tarkoitettua ja jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty ja testattu.   Järjestelmää voi vuokrata haluamallaan kokoonpanolla viikkoperiodilla. Käyttöönotto on yksinkertaista. Asennat kamerasalkun kamerat haluamiisi paikkoihin pikakiinnikkeillä ja liität niiden kaapelit salkussa oleviin RJ-45 pistokkeisiin. Yhdistät salkut toisiinsa mukana tulevalla verkkokaapelilla (LAN-versio) ja kytket salkkujen vikavirtasuojatut virtakaapelit pistorasioihin. Järjestelmä "nostaa itsensä ylös" ja ryhtyy suorittamaan tehtäväänsä.

INFONÄYTÖT JA JULKAISUJÄRJESTELMÄT YRITYKSILLE JA TEOLLISUUTEEN

Hyödynnämme kamerajärjestelmistä ja valvomorakentamisesta saamaamme kokemusta ja tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita infonäyttöjärjestelmiä.

Näyttöinä käytämme Samsungin, Necin tai LG:n laadukkaita infomonitoreja ja järjestelmän hallinnoimiseen tarkoitettuja Smartsign ja Macig Info -ohjelmistoja.   Älykäs hallintaohjelmisto mahdollistaa sisällön tuottamisen hallitusti ja vähäisellä vaivalla.

Järjestelmä pystyy itse hakemaan annetuista osoitteista sisältöä ja sisältöpäivityksiä. Näytöissä voidaan esittää teksti-, kuva- ja videomateriaalia sekä internetistä tai sisäverkosta haettavaa materiaalia kuten uutissyötteitä, nettisivuja tuotantoraportteja, turvallisuustiedotteita yms.   Myös palo- ja muiden hälytysten liittäminen infojärjestelmään onnistuu. LIsätietoa infonäytöistä ja julkaisujärjestelmistä saat joko soittamalla asiakaspalveluumme tai tästä.

IP kamerajärjestelmät tekevät tuloaan myös teollisuuden prosessivalvontaan

PoE-virransyötöllä ja IR-ledein varustettu kiinteä kupumallinen 3 MP:n IP-kamera

Vuosi 2014 maailmalla myydyistä kameroista suurin osa on verkko- eli IP-kameroita. Analogisia kameroiden tarjonta on yhä vähäisempää ja niiden saatavuus tulee jatkossa pienenemään.

Suomessa teollisuussektorin kamerajärjestelmät ovat yleensä rakennettu analogitekniikalle siksi, että tekniikka on mahdollistanut paremman reaaliaikaisen kuvavirran.   Teollisuudessa ei myöskään ole ollut tarvetta kuvamateriaalin tallennukselle. Kameraverkko on myös haluttu eriyttää tehtaan automaatio- ja hallintoverkosta ja siksi valmista, rakennettua verkkoa ei ole haluttu käyttää. Myös etävalvontaan, kuvien rajoittamattomaan jakamiseen yms. asioihin ei ole nähty tarvetta.

Toisaalta analogitekniikka ei tarjoa livekuvan ja "tyhmän tallennuksen" lisäksi mitään muuta arvonlisää. Kameroita ei ole voitu käyttää analytiikkaan (pl. konenäkökamerat) eikä niitä ole voitu valjastaa osaksi automaatio- tai kulunvalvontajärjestelmiä.

Olemme valmistautuneet kameratekniikan murrokseen opiskelemalla ja testaamalla aktiivisesti IP-kameratekniikkaa ja saadun rohkaisevan kokemuksen myötä ryhtyneet toimittamaan verkkokameroita- ja järjestelmiä myös teollisuusasiakkaille. Kokemukset ovat olleet hyviä.

Teollisuuslaitosten vanhat kamerajärjestelmät kuvajakajineen, matriiseineen tai perinteisine analogisine tallentimineen tulevat jäämään historiaan. Samanaikaisesti IP-tekniikkaa kehitetään voimakkaasti ja etenkin lisäarvoa tuottaviin analytiikka- ja hallintapalveluihin on saatavilla uusia tehokkaita työkaluja koko ajan lisää.   Nyt viimeistään kannattaa miettiä, miten vanha kamerajärjestelmä pitäisi hallitusti päivittää jotta vältyttäisiin massiivisilta investoinneilta lähitulevaisuudessa. 

Meiltä saat radiopuhelimien lisäksi myös Atex-luokiteltuja älypuhelimia

Android ATEX-älypuhelin

Olet ehkä tiennyt, että toimitamme ja asennamme ryhmäviestintään tarkoitettuja radiopuhelimia (UHF,VHF), tukiasemia ja puhelimien varusteita. Palveluihimme kuuluu lisäksi kanavien koodaus ja viranomaislupahakemusten laatiminen asiakkaan puolesta.

Olemme myös ottaneet myyntiin ATEX-ympäristöön tarkoitettujen Android- älypuhelimien myynnin. Puhelimessa on myös ns. Man Down -toiminto parantamaan yksintyöskentelevien turvallisuutta. Puhelimen mukana toimitetaan akku, latauslaite ja käyttöohje. Siihen on saatavana myös atex-headset joko kypärämallisena tai sankamallina bluetooth yhteydellä.

Atex-puhelimet ja kamerat

Panostamme infonäyttö järjestelmiin

Asiaa radiopuhelimista

Räjähdysvaarallisissa tiloissa käytettäväksi meiltä saa radiopuhelimien lisäksi myös EX-luokiteltuja 3G ja Android älypuhelimia. Etenkin älypuhelinmalleja on viime kuukausina myyty jonkin verran. Älypuhelimen suosio on luultavasti johtunut siitä, että etenkin i-Safe -mallissa on kohtuullisen hyviä kuvia tuottava kamera. Ex-tilojen puhelimissa on myös Lone Workers Protect -toiminto (LWP) sekä saatavana on myös ns. Man Down aplikaatio.

Toimitamme myös Ex-hyväksyttyjä prosessivalvontakameroita, jotka on varustettu Ex-luokitellulla koteloinnilla ja kytkentärasioilla

Olemme noin vuoden ajan tehneet runsaasti työtä infojärjestelmien parissa. Toimitamme näyttöjen lisäksi Smartsign-hallintajärjestelmiä ja olemme myös panostaneet toimituksen yhteydessä annettavaan käyttökoulutukseen merkittävästi.

Olemme syventäneet yhteistyötä Smartsing -ohjelmistotoimittajan kanssa ja tulemme kesän aikana kertomaan enemmän kumppanuushankkeestamme. Tarkoituksemme on myös hankkia lisää verkkotekniikkaosaamista rekrytoimalla henkilökuntaa lähitulevaisuudessa.

Näyttöinä käytämme Samsungin ohella myös LG ja NEC merkkejä. Jälkimmäiset eroavat Samsungin malleista siten, että playeriä ei ole integroitu näyttöön.

Kosketusnäyttötekniikka on tullut myös infojärjestelmiin. Kosketusnäytön ansiosta katselija voi itse valita haluamansa sisällön tai vaikkapa varata käyttöönsä neuvotteluhuoneen, kuten Smartsign conference -tuotteessa voidaan tehdä.

Ammattikäyttöön tarkoitetuissa radiopuhelimissa päämerkkimme on Japanilainen Vertex Standard. Saatavilla on laaja valikoima sekä VHF että UHF malleja. Motorolalla on edelleen oma vankka käyttäjäkuntansa ja siksi valikoimaamme kuuluvat myös Motorolan mallit. Vertexin etuna on Motorolaa selkeästi huokeampi hinta. Yhden Motorolan GP340 -mallin hinnalla saa kolme Vertexin VX-231E puhelinta. Lisäksi Vertexin toimituspakkaukseen kuuluu pikalaturi kun Motorolassa se on maksullinen varuste.

Vertexiltä löytyvät myös digitaaliset VHF/UHF radiopuhelimet, ajoneuvopuhelimet ja runsas valikoima erilaisia varusteita. Atex -hyväksyttyjä radiopuhelimia ei Vertex valmista. Mobiran valikoimiin ne kuuluvat.

Prosessivalvonnan kamerajärjestelmät murroksessa

Kupukamera tarkkailee reunanauhan leikkausta.

Käytössä olevat teollisuuden prosessivalvontakamerat ovat pääsääntöisesti analogisia. Lähitulevaisuudessa analogiset järjestelmät on uusittava sillä niiden elinkaaren loppu lähenee. Analogitekniikan tarjonta on supistunut, niinpä päivitykset on tehtävä käyttäen IP -tekniikkaa. Muutos on suuri sillä kyse ei ole pelkästään laitteiden uusimisesta. Usein myös koaksiaalikaapeleilla rakennettu verkko on uusittava.

Teollisuuskamerasektorilla vietetään hiljaiseloa. Investoinnit ovat vähäisiä ja työt keskittyvät lähinnä huoltoon tai viankorjaukseen. Tilanne rajoittaa panostuksia tarpeelliseen tuotekehitykseen.

Olemme jo pitkään toimittaneet analogisia järjestelmiä parikaapelitekniikalla, jolloin kaapelointi sopii myös IP -kameroille. Olemme lisäksi testanneet pitkään IP -tekniikkaa ja saaneet valtavasti tietoa siitä, minkälainen järjestelmäkokonaisuus on toiminnallinen silloinkin, kun järjestelmä muodostuu kymmenistä kameroista. Olemme myös testanneet langatonta tiedonsiirtoa vaativissa olosuhteissa ja tuotantokäytössä ja tiedämme ongelmakentän ja sopivat ratkaisut.

Viimeaikoina kaikki rakentamamme uudet järjestelmät perustuvat IP -tekniikkaan. Kamerajärjestelmiä ei rakenneta digitaalisiksi vain paremman kuvalaadun ja analogijärjestelmien heikon saatavuuden vuoksi. Syyt löytyvät kuvanäkymien helposta jaettavuudesta verkossa sekä tarpeista integroida kamerajärjestelmä muihin järjestelmiin. Tulevaisuudessa kamera pystyy paljon muuhunkin kuin vain näyttämään kuvaa valvomossa. Kameran älyn lisääntyessä sitä voidaan käyttää tuotannon ja kulkemisen ohjaukseen ja valvontaan entistä monipuolisemmin. Konenäkökameroiden kaltaista analytiikkaa on tulossa ihan tavallisiin valvontakameroihin.

Moni kakku päältä kaunis..

Olemuksestaan huolimatta kamera osoittautui täysin epäkelvoksi Suomen vaihteleviin ilmasto-olosuhteisiin.

Olemme kertoneet, että testaamme kameralaitteet ennen kuin otamme tuotteen myyntiin. Yksi tällainen testi osoitti, että tuote ei aina ole ihan sitä mitä teknisissä esitteissä luvataan.

Löysimme mielenkiintoisen domekameran, joka näytti pro-laitteelta ja oli teknisiltä tiedoiltaan varsin kelvollinen. Kameran tultua meille, kiinnitimme huomiota teholtaan kovin vaatimattoman oloiseen virtalähteeseen. Teimme ensin sisätestit, jossa havaitsimme kameran ohjattavuuden ja kuvan laadun erinomaiseksi. Lähempää tarkastelua varten avasimme kameran ja huomasimme, että valmistajan lupauksesta huolimatta, siitä puuttui sekä lämmitysyksikkö että tuuletin.

Kun kameran tiedoissa mainittiin, että kamera soveltuu ulkokäyttöön myös napakoissa pakkaskeleissä, jouduimme toteamaan, että myyntiväite ei pidä paikkaansa. Tuote ei toimisi Suomen olosuhteissa siitäkään huolimatta, että kameralaitteisto ja IR-valot tuottavat jonkin verran lämpöä. Kyseinen tuote ei siis päätynyt koskaan myyntituotteeksi.

Valvontakamera sinne missä on kylmää, tuulista ja pyryttää

TEKA CB 2.0C -valvontakamera on tarkoitettu arktisiin olosuhteisiin. Ratkaisussa on erityisesti kiinnitetty huomiota etulasin huurtumattomuuteen, kamerakotelon lämmitykseen ja tuuletukseen.

Kotelo on myös varustettu Core-Tex -tulpalla, jolloin kondensointumisongelmaa ei pääse syntymään.

Kamera on tarkoitettu hiihto- ja laskettelukeskuksien monitoimikameraksi sekä käytettäviksi aavoilla rannikkoalueilla kuten satamissa ja tuulivoimaloissa.

Kamera säätöoptiikoineen voi olla analoginen tai digitaalinen (verkkokamera). Se voidaan toimittaa joko WLAN tai LAN -versiona.

Huurtumattomuus takaa
hissien toiminnan

Analoginen tai IP-kamera, WLAN
tai LAN

Toimimalla nyt varmistat turvallisemman ensikauden.

Esim. hiihtokeskuksissa kameroita käytetään hissien toiminnan tarkkailemiseen. Jos kameran lasi
on huurtunut tai jäässä, ei hissien
toimintaa voida seurata ja hissi on
turvallisuussyistä otettava pois
käytöstä.

Tätä silmälläpitäen kehitimme
kameran, joka ei jäädy eikä huurru silloinkaan vaikka se olisi asennettu alaviistoon.


Kamerakotelo on varustettu erittäin tehokkain lämmittimin ja puhaltimin,
jotka hoitavat lämpimän ilman
kierron kotelossa tehokkaasti. Kesäaikana puhallin pitää
kamerakotelon viileänä.

Kamera on varustettu säädettävällä optiikalla, joka mahdollistaa halutun kokoisen kuva-alan.

Kamera voi olla analoginen tai digitaalinen. Se voidaan toimittaa
joko langattomana tai langalliseen tiedonsiirtoon perustuvana versiona.

Analogisen kameran kotelon
ulkopuolella on BNC-liitinpaikka
valmiina. Kamera varustetaan
halutun pituisella sähköjohdolla
ja SUKO-pistotulpalla.


IP-kamerat voidaan toimittaa joko PoE-syöttöisenä tai omalla
virransyöttökaapelilla varustettuna.

Jos haluat lisätietoa TEKA -kylmien olosuhteiden valvontakamerasta, voit täyttää yhteydenottolomakkeen, niin otamme sinuun yhteyttä.

Voit myös soittaa meille tai lähettää sähköpostia. Lisäksi sivun alalaidasta
voit ladata TEKA CB2.0C -esitteen.


Puhelimitse meidät tavoitat arkisin
numerosta 05 225 5000 tai
sähköpostitse info@oosom.fiLataa esite klikkaamalla vasemmanpuoleista kuvaa. Esite on toistaiseksi tuotettu analogiselle kameralle.

Toimitussisältöön kuuluu:
Valvontakameran kotelo, johon on integroitu haluttu kameratyyppi säätöoptiikalla. Kamerakotelon tiiveys IP65. Kotelossa erikoislämmitys ja tuuletus. Kamerakotelo mahdollistaa esim. huoltonäytön kytkemisen koteloa avaamatta. Vakiona toimituksessa 3 metrin mittainen pakkasenkestävä kumikaapeli, jossa SUKO-pistotulppa.

Rikhard Tjeder vahvistaa infojärjestelmät ja IP-kamerajärjestelmät tiimiämme

verkkoinsinööri Rikhard (Riku) Tjeder

Tammikuun alussa palveluksessamme aloitti informaatioteknologian insinööri (AMK) Rikhard Tjeder, suuntautumisalanaan verkkotekniikka. Rikun toimenkuvana on infojärjestelmien verkkorakenteeseen ja käyttöönottoon liittyvät asiat, asiakastuki ja käyttökoulutukset sekä infojärjestelmätuotteen kehittämistyö mm. integroinnin mahdollistavien widgetien (pienoisohjelmat) suunnittelu ja toteutus.  Integrointiwidgeteillä mahdollistetaan asiakkaan omista järjestelmistä tietyn tyyppisen tiedon hakeminen, käsitteleminen ja näyttäminen infojärjestelmän näytöillä.

Infojärjestelmien lisäksi Rikun toimenkuvaan kuuluu myös verkkokamerajärjestelmien testaus, verkon rakentaminen, käyttöönotto ja käyttökoulutukseen liittyvät toimet.

Rikun tavoitat puhelimitse numerosta 050 430 1686 ja sähköpostitse rikhard.tjeder@visisystems.fi

Kehitimme uusia kameratuotteita prosessi- ja aluevalvontaan

Kuvassa TEKA IPsmall modulaarinen, langaton IP-kamerajärjestelmä joka kehitettiin pienyritysten ja veneseurojen valvontatarpeisiin

Syksyn ja alkutalven aikana olemme kehittäneet muutaman uuden kameratuotteen vaativaan prosessi- ja aluevalvontatarpeisiin. Tuotekehityksen tuloksena on syntynyt uusi kuumanpaikan kamera & valaisinmalli, joka kestää yli + 100°C toimintaympäristössä. Lisäksi prosessivalvontaan on kehitetty langaton kamerajärjestelmä. Järjestelmä on erinomainen silloin kun valvontatarve on tilapäinen tai kameran sijoitus on nosturiin tms. paikkaan, jonka kaapelointi on hankalaa/kallista.

Pienyrityksille ja veneseuroille olemme kehittäneet langattoman modulaarisen kamerajärjestelmän (Teka IP Small). Kamerajärjestelmän juju on siinä, että sitä on helppo laajentaa ja se on mahdollista "tee-se-itse" asentaa ja käyttöönottaa.

Helmikuussa 2016 toimitamme raitiovaunuvarikolle Helsinkiin kamerajärjestelmän, jonka tehtävänä on tarkkailla ja testata vaunujen jarrutuksessa avustavien hiekkasuppiloiden toimintaa. Vaunujen pyörätelien eteen asennettujen hiekkasuppiloiden toiminta testataan kamerajärjestelmällä. Kuljettaja voi näytöstä katsoa jarrua painaessaan, toimivatko kaikki kuusi hiekkasuppiloa.

Vuoden 2016 pääteemana todennäköisesti tulee olemaan vanhojen analogisten kamerajärjestelmien päivitystyö verkkokamerajärjestelmiksi, silloin kun se on järkevää. Rakennetut analogiset kamerajärjestelmät alkavat olla elinkaarensa päässä ja järjestelmien uusiminen analogisella tekniikalla ei ole järkevää eikä välttämättä edes mahdollista, sillä analogisia laitteita on enää rajoitetusti saatavilla.

Haetaan palvelukseen: koodari

Etsimme parhaillaan työsuhteeseen koodaria, jonka tehtävänä on luoda selainpohjaisia sovelluksia lähinnä info- ja kamerajärjestelmiin. Sovelluksilla on tarkoitus tuottaa lisäarvoa asiakkaille. Toinen tehtävä on ylläpitää ja kehittää jo luotuja sovelluksia kuten taljari-mittaussovellus ja visiittiloki-kävijämäärälaskentasovellus.

Haku on käynnissä ja "palvelukseen halutaan" -ilmoitus löytyy mollin sivuston lisäksi omilta web-sivuiltamme ja se julkaistaan myös lähipäivinä Kymen Sanomissa. Jos satut tietämään "tolkun" koodarin, anna hänelle vinkki, että nyt voisi olla työtä tarjolla.

Uusia edustuksia ryhmäviestintä -tuoteryhmäämme

Radiopuhelimet, Atex-puhelimet ja infonäyttö -järjestelmät

Tuotevalikoimamme kattaa Ecom ja iSafe ex-älypuhelimet, Mototbro ex-digitaaliset radiopuhelimet, Vertex Standard UHF- ja VHF-radiopuhelimet ja Smartsign infonäyttöjen julkaisujärjestelmän.

Tammikuusta alkaen olemme tehneet partnerisopimuksen Motorolan ex-radiopuhelimien edustamisesta. Tuoterepertuaari muodostuu lähinnä Motorolan digitaalisista Mototbro DP-sarjan malleista.  Olemme myös aktorisoitu edustaja Japanilaisen Vertex Standardin UHF- ja VHF-puhelimissa. Valikoimaan kuuluu käsiradiopuhelinten lisäksi ajoneuvopuhelimet ja tukiasemat. Palveluumme kuuluu myös huolto, varaosamyynti ja ajoneuvo- ja tukiasema-asennukset.

Atex-matkapuhelimissa edustamme kahta eri merkkiä. Myymme sekä Ecom että iSafe -puhelinmalleja. Molemmat brändit ovat Saksalaisia. Valikoimaamme kuuluu sekä kosketusnäytöllisiä että näppäimillä varustettuja monitaajuuspuhelimia. Puhelimia on saatavana sekä tilaluokkaan 1/21 ja 2/22. Myynnissä on myös ex-tabletteja. Tuotteissa on yleensä Android-käyttöjärjestelmä.

Ecomin ex-puhelimissa on myös valmius PTT (push to talk) toimintoon. Hieman oiottuna kyse on ladattavasta sovelluksesta, jonka avulla puhelimeen saa simplex-radiopuhelinominaisuudet. Mikäli asiakkaalla on useampia ecom-puhelimia, niiden avulla voidaan viestiä keskenään soittamatta keskuksen kautta meneviä puheluita käyttämällä ptt-painiketta (tangentti). Puhelimiin voi ladata myös työturvallisuutta parantavia toimintoja kuten Man-Down ja Lone Worker Protection (LWP) toiminnot. Osa näistä aplikaatioista on ilmaisia.

Infonäyttöjärjestelmien julkaisualustana käyttämämme Smartsign julkaisee maaliskuussa version 10 Display Manager Pro -ohjelmastaan. Kyseessä ei ole vanhan version kevyt päivitys vaan myös ohjelman ulkoasussa ja rakenteessa tapahtuu muutoksia. Uudessa versiossa on huomattavasti monipuolisemman rajapinnat tuoda tietoa muista järjestelmistä ja mobiili julkaisemiseen on tehty huomattavia parannuksia. Tarjoamme Smartsign asiakkaillemme edullisia koulutuspaketteja version 10.0 haltuunoton helpottamiseksi. Mikäli olet kiinnostunut Smartsign -täydennyskoulutuksesta, täytä yhteydenottopyyntö

Infonäyttöjen suhteen meidän tärkeimpänä hankkeena on vuoden 2016 aikana kehittää pienoisohjelmia Smartsign -julkaisujärjestelmään, jotta julkaistavaa tietoa voidaan tuoda näytöille suoraan asiakkaan omista järjestelmistä. Samoin kehitämme ns. heräteviestien vastaanottoa, joilla infonäytöt saadaan reagoimaan saatuun heräte (trigger) viestiin. Tälläisiä viestejä voidaan käyttää turvallisuuden parantamiseen (paloilmoitus, kaasuhälytys yms), markkinoinnin automatisoimiseen tai vaikkapa ruuhkista tai pidentyneistä palveluajoista viestimiseen.

Japanilaiselta radiopuhelinvalmistajalta Vertex Standardilta on tullut uusi edullinen VX-260 mallisarja (luvanvarainen). Mallisarjan käsipuhelimet ovat analogisia UHF- ja VHF-taajuuksilla toimivia laitteita, joihin voidaan ohjelmoida joko 16 tai jopa 128 kanavaa. Molempien käsipuhelimien veroton myyntihinta on alle 300 euroa. Lisäksi Vertexin mallistosta löytyy edullisiä digitaalisia radiopuhelimia EVX-500 mallisarjasta. Edullisuudesta huolimatta kyseessä on vankat ja laadukkaat teollisuuskäyttöön suunnitellut mallit. Katso radiopuhelintarjouksemme tästä

Tuotetarjous: vankkatekoinen ja kompakti lämpökamera työ- ja harrastekäyttöön

Kompakti ja vankka lämpökamera vaativaan käyttöön

Seek Thermal on kätevänkokoinen ja vankkatekoinen lämpökamera, jolla voit helposti selvittää lämpötiloja, lämpötilaeroja, lämpövuotoja yms. Laitteessa on ladattava akku ja siihen on integroitu 300 lumenin tehoinen taskulamppu.

Seekissä on varsin monipuolinen ja helppokäyttöinen sovellus. Sen toiminta-alue on -40°C...330°C. 

Hankinta on nyt edullista. Lämpökameran veroton hinta on vain 430,00 euroa. Tilaukset Pentti Konttinen puh. 050 4301692 tai sähköpostitse pentti.konttinen@visisystems.fi
 • Kuva-ala 36°
 • Toiminta-alue: -30°C...+330°C
 • Näytön koko: 2,4", 240 x 320
 • Leveä kaistainen infrapuna: 7,2 - 13 Micronia

Muutoksia toimintaan

Tulemme noin kuukauden sisällä viestimään asiakkaillemme muutamista uusista hyvin tärkeistä tapahtumista, jotka aiheuttavat muutoksia yrityksemme organisaatioon. Muutokset parantavat merkittävästi kykyämme palvella ja toimia entistä tehokkaammin. Tässä yhteydessä emme vielä avaa asiaa enempää mutta pian saatte kuulla lisää.

infonäytöt

ylakuvainfosivu.png

Viesti, mainosta, tiedota. Infojärjestelmällä teet sen tehokkaasti!

painike_paasivu.jpgHaluatko päivittää vanhan ”ilmoitustaulusi” 2010-luvulle? Nyt se on mahdollista, helppoa ja hintakin on yllättävän edullinen.

Voit hallita infonäyttöjä selainpohjaisella julkaisuohjelmalla tai antaa Smartsign-julkaisuohjelman päivittää näyttöjä puolestasi.

Smartsign hallintaohjelmalla infonäyttö voi näyttää myös päivittyvää sisältöä kuten kellon aikaa, päivälaskureita, uutissyötteitä yms. Julkaisut voidaan tehdä käyttäen tavallisimpia toimisto-ohjelmia tai julkaistavaa tietoa voidaan tuoda suoraan asiakkaan omista järjestelmistä.

Tarjoamme infonäyttöjen lisäksi myös telineet, näyttökotelot, hallintaohjelman käyttöönoton, asennuspalvelun ja käyttökoulutuksen. Lisäksi meillä on valmius tuottaa räätälöityjä pienoisohjelmia, jolloin info TV-järjestelmään voidaan tuoda ja visualisoida julkaistavaa tietoa myös yrityksen omista järjestelmistä.

3syyta2.jpg
smartsignlogo.jpg paikkaytto.jpg etakaytto.jpg

Hallintaohjelma mahdollistaa käytön

Missä ja miten sitä voi käyttää?

Toimintaperiaate ja kustannukset

Julkaisukelpoista materiaalia ovat mm: PDF-dokumentit, jpg-, png- tai tiff-kuvat, videot, powerpoint -esitykset ja excell-taulukot. Voit julkaista myös URL-osoitteista tuotavaa tietoa kuten nettisivuja, uutissyötteitä, säätilaa yms. 

Infonäyttö on mahdollista jakaa alueisiin ja jokainen näyttö voi näyttää itsenäistä sisältöä. Jos haluat, että julkaisujärjestelmä hakee omien tiedotteiden lisäksi julkaistavaa tietoa serveriltä tai netistä, on sekin mahdollista. Smartsign perustuu lisensseihin, jotka voidaan asentaa pilvipalvelun lisäksi paikallisserverille.

Smartsign -julkaisujärjestelmä ei ole laitemerkkisidonnainen. Laitteena voi olla playerilla varustettu näyttö, tavalliseen näyttöön liitetty tietokone tai vaikkapa android-tabletti.

infopainike.jpg

Markkinointikäytössä voidaan hyödyntää tekstin lisäksi kuvia, ääntä ja videoklippejä. Esimerkkeinä kiinteistökohteet, ruokalistat, tuote- tai palveluesittelyt.

Infonäyttöjä voidaan käyttää myös yrityksen sisäiseen viestintään kuten tuotannonohjaukseen, työturvallisuuskoulutukseen yms.

Turvallisuusasioissa infonäytöt voidaan "parittaa" esim. palohälytysjärjestelmään, jolloin hälytyksen sattuessa hälytysviesti priorisoituu ohjaten ihmiset turvallisesti ulos rakennuksesta.

Infonäyttöjen käyttöesimerkeissä on mielikuvitus rajana. Lisäksi eri näytöt voivat viestiä erilaista sisältöä. Asiakaspalvelutiloissa mainontaa, tuotantotiloissa turvallisuutta, ohjeita tai työnohjausta...

Infojärjestelmä on myös integroitavissa yrityksen muihin järjestelmiin, jolloin csv, json.. tiedostomuodoissa julkaistavaa dataa voidaan näyttää infonäytöissä visuaalisessa muodossa. Tällöin sinun ei tarvitse varsinaisesti itse käyttää järjestelmää lainkaan. 

Smartsignista löytyy myös lisäosia, joiden avulla saadaan hoidettua vaikkapa neuvotteluhuonevaraukset. Tätä varten on olemassa Conference & Wayfinder -widget, joka hyödyntää outlook ja google-kalentereita.

Infojärjestelmä tarvitsee toimiakseen siis hallintaohjelmiston, tarkoitukseen soveltuvat näytöt, järjestelmän rakentamisen (verkko), käyttäjäkoulutuksen ja hieman ylläpitotoimenpiteitä.

Smartsign partnerina toimitamme yhdessä päämiehemme kanssa infojärjestelmän julkaisualustan. Julkaisualustan kustannukset perustuvat lisenssimaksuun, joka määräytyy lisenssiajan, näyttöjen määrän ja lisenssitason mukaan. Julkaisuohjelmistoa voidaan käyttää joko pilvipalveluna tai ohjelmisto voidaan asentaa asiakkaan omalle palvelimelle (ns. lokaaliasennus).

Näyttöinä käytämme LG:n, Samsungin ja NECin näyttöjä, jotka ovat integroidulla playerillä varustettuja joko 16/7 tai 24/7 käyttötarkoitukseen tarkoitettuja FullHD -näyttöjä. Myymissämme näytöissä on vähintään 3 vuoden on-site takuu. Näytöistä voi rakentaa myös videoseinän tai näyttönä voi olla kosketusnäyttö.

Toimituksen yhteydessä koulutamme sekä käyttäjät että hallinnoijat perusteellisesti. Olemme tuottaneet valmiin koulutuspaketin, joka sisältyy aina järjestelmätoimituksiin.

Ylläpitopalvelumme kattaa järjestelmäpäivitykset, puhelintuen ja konsultaation käyttäjille sekä vikatilanteissa korjaustoimenpiteet. Palvelua tarjoamme kuukausiveloitteisena palveluna.

Myymissämme infonäytöissä on 3 vuoden on-site -takuu. Näyttöjen koot alkaen 10". Näyttö voi olla myös kosketusnäyttö tai ns. wifi-näyttö.

Haluatko lisätietoja tai tarjouksen? Ota yhteyttä tuoteasiantuntija Jouni Salama puh. 050-4301685 tai täytä yhteydenottolomake.

tekaguard_yla.jpg

Edullinen, silti laadukas valvontakamera paketti kotiin, mökille tai pienyrityskäyttöön

tekaguardpakkaus.jpgLaadukas ja erittäin helppokäyttöinen TEKAGuard -valvontakamerasetti neljällä CMOS-kameralla ja DVR-tallentimella. Tallentimessa esiasennettuna katseluohjelma ja 2TB kiintolevy. Kamerat ovat vesitiiviitä, joten ne voidaan sijoittaa sisä- tai ulkotiloihin. Kameroissa on 1/3" CMOS-kenno, 3,6 mm optiikka sekä integroitu 20 metriin ulottuva IR-valaistus. Mukana tulevat kaapelit ovat 18 metriä pitkät ja ne toimivat sekä kuva- että virtakaapeleina. Pakkauksessa mukana myös virtalähteet.

Asennus on erittäin helppoa. Liitä tallennin kameroihin ja verkkoon, asenna sovellus älypuhelimeesi ja skannaa QR-koodi pakkauksesta. Näin voit helposti katsella kameroiden kuvaa suoratoistona
älypuhelimestasi. DVR voi myös tallentaa kuvia suoraan Dropbox-tilillesi hälytyksen yhteydessä tai tietyin, ohjelmoiduin aikavälein.

tekaguardtekniikka.jpgtekaguardhinta.jpg

 • Triplex-toiminto. Voit äänittää, katsella tallennusta ja etäkatsella kuvaa samanaikaisesti.
 • Tallennus ajastimella tai liiketunnistimen käynnistämänä jatkuvasti tai manuaalisesti
 • Tallentaa 960x576 resoluutiolla 100 kuvaa sekunnissa/ 4 kameraa
 • Android ja iOS tuki

4xBNC-sisääntuloa videolle, 2xRCA -sisääntuloa äänelle, VGA-ulostulo kuvalle, HDMI -ulostulo kuvalle, RCA -ulostulo äänelle, RS-485 hälytysliitos, RJ45 verkkoliitos, USB -paikka hiirelle tai muistitikulle, Mitat DVR (LXSXK) 250x230x45mm, Mitat kamera ja jalusta (LXSXK): 58x153x68mm

Katso tuote-esiteestä yksityiskohtaisemmat tiedot >>

Katso TEKAGUARD kameroiden kuvalaatu videoklipeistä. Kuvatallennetta ulko- ja sisäkamerasta sekä yöllä että päivällä.

Hanki käyttöä helpottavat lisävarusteet meiltä!

tabletti.jpg monitori.jpg

Android-tabletti etäkäyttöön.

Käytä järjestelmää vaivattomasti android-tabletilla.

Voimme ladata puolestasi kamerajärjestelmän hallintaohjelman valmiiksi tabletille.

Monitori 17" tallenninohjelmiston hallintaan

jos sinulla ei ole näyttöä, jonka voit liittää tallentimeen, tarvitset monitorin.

Ilman monitoria käyttöönotto on mahdotonta.

tekaguard_asennusp.jpgLisätiedot ja tilaukset puh. 050 430 1692 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@visisystems.fi

Palkkasimme uutta henkilökuntaa

Olemme rekrytoineen verkkoasentajan tehtävään Kotkalaisen verkkoinsinööri (AMK) Timi Postin, joka aloitti palveluksessamme huhtikuun puolivälissä. Timi vahvistaa ICT-asennusryhmäämme ja hän toimii asentajana sekä IP-kamerajärjestelmien että infonäyttöjen tuotesektoreilla. Timin tehtäviin kuuluu myös järjestelmälaitteiden konfigurointi, testaus ja asiakasopastus.

Palveluksessamme aloittaa pian myös ohjelmoija, jonka tehtävänä on sovellussuunnittelu ja sovellustuotteiden kehitys. Sovellusten avulla pystymme tuottamaan entistä älykkäämpiä prosessivalvonta- ja infojärjestelmiä. Kyseisiä tuotteita on jo kehitetty ja kysyntää tuntuisi olevan, joten olemme päättäneet panostaa tähän sektoriin. Kerromme hieman myöhemmin, kuka palkattava ohjelmoija on.

Teka IBIS ja Teka 60FPS ovat uudet, kehittyneemmän tuotteemme prosessivalvontaan

Olemme kevään aikana tuottaneet kaksi uutta prosessivalvonnan kamerajärjestelmää asiakaskäyttöön. Toinen järjestelmistä on TEKA IBIS (Image Based Identification System) ja toinen TEKA 60FPS. Ibis auttaa asiakasta parantamaan tuotteen laatua ja tilattu toimitusversio on räätälöity tuotepakkauksen laadun valvontaan. 60FPS puolestaan on tarkoitettu tuotanto-ongelmien selvittämiseen, tarjoamalla tavallista valvontakameraa nopeampaa hidastuskuvamateriaalia. Tallennuksen laukaisee automaatiojärjestelmän häiriötieto.

TEKA IBIS on tietokantasovellus, joka yhdistää kamera- ja automaatiojärjestelmän toisiinsa. Operaattorille näkyvin osa on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla hän voi kuvia tarkastelemalla todeta tuotteen laadun. Mikäli laatupoikkeamia on, operaattori voi parilla klikkauksella "merkata" epäkurantin tuotteen ja syyn hylkäykseen. Tietokannasta voi tehdä hakuja useilla eri muuttujilla. Mikäli on tarpeen, voidaan järjestelmästä hakea vielä vuodenkin jälkeen tuotteen ID-numerolla todisteet siitä, miltä tuote pakkauslinjalla näytti.

TEKA 60FPS puolestaan on perinteisempi prosessivalvontajärjestelmä, joka teknisesti edustaa uutta IP-kamerasukupolvea. Järjestelmän kamerat on sijoitettu tuotantolaitoksen pituusleikkurille valvomaan laatua ja auttamaan mahdollisten ongelmien selvittämisessä. Tavanomainen analoginen prosessikamerajärjestelmä pystyy tuottamaan 25 kuvaa sekunnissa. Teka 60FPS tuottaa puolestaan jokaiselta kameralta 60 kuvaa sekunnissa, joten kuvatahti on miltei kolminkertainen. Järjestelmä on integroitu tuotantolinjan ns. katkotietoon, jolloin kamerajärjestelmä saa käskyn tallennuksen aloittamiseen automaatiojärjestelmältä. Käytännössä tallennus tapahtuu puskurimuistin avulla noin puoli minuuttia ennen tätä katkotietoa, jolloin voidaan arvioida syitä, mikä katkon aiheutti.

Korkean kuvalaadun ja -nopeuden vuoksi erityishuomio on kiinnitetty kamerajärjestelmän tallennusta ja kuvakatselua hoitavaan "rautaan". Ihan perus PC ei tästä selviydy. Lisäksi käyttöliittymäksi olemme valinneet tähän tarkoitukseen Milestonen -videonhallinta sovelluksen, joka edustaa korkean laadun lisäksi miellyttävää käyttökokemusta.

Uusi referenssijuttu: Hiekka auttaa raitiovaunua pysähtymään...

Uusin referenssijuttumme käsittelee kamerajärjestelmää, jonka toimitimme HKL:n raitiovaunuvarikolle Helsinkiin. Voit siirtyä lukemaan asiakastarinan tästä

Radiopuhelinmallistomme laajentui lupavapailla Vertex PMR-puhelimilla

Valikoimiimme kuuluu nyt myös Vertex Standardin PMR-puhelimet. Ko. puhelimet ovat radioluvasta vapautettuja, joten niiden käytöstä ei koidu lupamaksuja, eikä radiolupaa tarvitse viestintävirastolta anoa. PMR-puhelimet toimivat taajuusalueella 446 MHz ja niiden lähetysteho on 1W.

Puhelimet sopivat erinomaisesti pienyritysten kuten maanrakennusliikkeiden, kiinteistöhuoltojen yms. käyttöön. Puhelimeen on ohjelmoitu toimitusvaiheessa 8 ns. yleiskanavaa.

EX-luokiteltuina puhelimina myymme Motorolan Mototbro DP-mallisarjan laitteita ja niiden tarvikkeita. Päämerkkimme radiopuhelimissa on kuitenkin Vertex Standard niiden edullisen hankintahinnan versus kestävyyden takia.

Kesä on kamerajärjestelmien huoltotöiden kiivainta aikaa

Aiempien kesien tapaan myös tänävuonna heinä - syyskuu on omistettu kamerajärjestelmien huoltotöille. Huollossa kamerajärjestelmän toimintakunto tarkastetaan ja laitteisto huolletaan, säädetään ja vaihdetaan vioittuneet komponentit. Meillä huoltoon kuuluu aina raportin tuottaminen asiakkaalle. Raportissa selvitetään mitä on tehty, mikä järjestelmän kokonaiskunto on ja mihin investointeihin on syytä varautua. Huolto kattaa laitteiden lisäksi verkon, valvomo- ja järjestelmälaitteet sekä dokumentaation.

Mikäli kamerajärjestelmänne tarvitsee huoltoa tai haluat lisätietoa, soita tai meilaa Pentti Konttiselle. Puh. 050 4301692 tai email: pentti.konttinen(at)visisystems.fi

Uusi malli kuuman tilan Teka Heat -valvontakamerasta säästää arvokasta paineilmaa

Olemme päivittäneet Teka 2,1Heat kuuman olosuhteen kameramallin versioon 2.2H. Uusi malli on kehitetty toimimaan moitteetta huomattavasti pienemmällä ilmamäärällä. Eristetyn rakenteensa ansiosta uusi malli käyttää vain 1/3 siitä paineilmamäärästä, mitä aiempi malli vaati toimiakseen moitteetta. Tuotteen esite julkaistaan pian sivustollamme kohdassa erikoiskamerat.

Milloin valvontakameranne on huollettu?

huoltosivu_kuvaylos.jpg

Mikään tekninen laite ei pysy toimintakunnossa ilman huoltoa. Säännöllisellä huollolla voidaan kamerajärjestelmän elinikä tuplata ja järkevällä päivittämisellä voidaan järjestelmä uusia hallitusti, jolloin kalliita kertainvestointeja ei pääse syntymään. Mikäli kamerajärjestelmäsi ei toimi, tarvitset viankorjauspalveluamme.

huoltosivu_keskikuvauus.jpg

Tarjoamme prosessi- ja valvontakameroiden

 • lisainfopainike.jpgylläpito-, (vuosihuoltosopimus)
 • huolto-, (kertaluonteinen huoltokeikka)
 • viankorjaus- ja (vasteaikana suoritettu korjaustoimenpide)
 • auditointipalvelua (kamerajärjestelmän toimintakunnon arviointi ja elinkaarimallin mukainen päivitysesitys)
lomake.jpg

alalaidan_kuva.jpg

Valvontakamerajärjestelmien suunnittelu-, asennus-, myynti- ja ylläpitopalvelut

 

SEEK lämpökamera työkalu asentajille, kunnossapitäjille, pelastushenkilöstölle tai vaikkapa vartijoille.

Seek lämpökameran tulisi olla perustyökalu tulitöiden seurantaan ja jälkitarkkailuun. Sillä selvität helposti ja tarkasti lämpöäsäteilevät kohteet. Seek lämpökameran näytön resoluutio on yllättävän hyvä ja se tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Lämpökameran avulla voit selvittää koneiden ja laitteiden eristys-, korjaus- ja vaihtotarpeet. Seek on hyvä väline henkilöetsintään esim. vartioille tilojen tarkastastamiseen (onko kohteessa asiattomia). Myös metsästäjille oiva apuväline hämärässä liikkuvien kohteiden löytämiseen.

Lataa esite klikkaamalla kuvaa

SEEK THERMAL REVEAL lämpökamera & taskulamppu

Seek Thermal Reveal lämpökamera, pienikokoinen ja suorituskykyinen lämpökamera. Kuva voidaan tallentaa laitteen SD-muistikortille, josta materiaali saadaan edelleen käsiteläväksi.


Tekniset tiedot:

 • kuvausetäisyys 500 jalkaa
 • 240 x 320 näytön resoluutio
 • käyttöalue -40°C ... 300°C
 • 36° kuva-ala
 • 206 x 156 lämpötila-anturi
 • ladattava li-ion akku, toiminta-aika noin 11 tuntia
 • 300 lumenin LED valaisin
 • helppokäyttöinen
 • MikroSD muistikortti kuvien tallennusta varten
 • Käsiteltävissä yhdellä kädellä
 • Long Wave infrared 7.2 - 13 mikronia
 • Mitat: 60 x 121 x33mm
 • valmistettu USA:ssa

SEEK THERMAL UW-EAA Android

Seek Thermal UW-EAA on Android puhelimen USB-paikkaan liitettävä lämpökamera. Käyttöä varten sinun tulee ladata aplikaatio Google Play -kaupasta.

Toimii yhdessä ja on optimoitu: Motorola Moto X (1. ja 2. sukupolvi), Motorola Moto G, HTC One M9(adapterilla), Samsung Galaxy S3/S4/S5/S6/S6 Edge, Samsung Galaxy Note 2/3/4/Edge.

Tekniset tiedot:

 • Havainnoitava etäisyys: 20cm - 300metriä
 • Säädettävä tarkennus
 • Toimii Android-laitteissa, jotka ajavat Android 4.3 tai uudempaa ja jotka tukevat Powered USB On The Go
 • Aito lämpösensori
 • 206x156 Array
 • 32,136 lämpöpikseliä
 • Magnesium kuori
 • Mitat(LxSxK): 41x20x15mm
 • Paino: 386g
 • valmistettu USA:ssa

SEEK THERMAL LW-EAA iOS

Seek Thermal LW-EAA on iOS puhelimen USB-paikkaan liitettävä lämpökamera. Käyttöä varten sinun tulee ladata aplikaatio iStoresta.

Toimii yhdessä ja on optimoitu: iPhone 5/5c/5s, iPhone 6/6 Plus ja iPod Touch 5:es sukupolvi. Se EI ole yhteensopiva iPhone 4s:n tai vanhempien mallien kanssa. Toimii mutta se EI ole optimoitu: iPad mini(kaikki versiot) iPad Air, iPad 4:s sukupolvi.

Tekniset tiedot:

 • Havainnoitava etäisyys: 20cm - 300metriä
 • Säädettävä tarkennus
 • toimii iOS-laitteissa, jotka käyttävät iOS 7 tai uudempaa mallia
 • Aito lämpösensori
 • 206x156 Array
 • 32,136 lämpöpikseliä
 • Magnesium kuori
 • Mitat(LxSxK): 41x20x15mm
 • Paino: 386g
 • valmistettu USA:ssa

SEEK THERMAL UT-EAA Android ja LT-EAA iOS

Seek Thermal UT-EAA ja LT-EEA on puhelimen USB-paikkaan liitettävä lämpökamera. Käyttöä varten sinun tulee ladata aplikaatio Google Play tai i Store -kaupasta.

UT-EAA toimii yhdessä ja on optimoitu: Motorola Moto X (1. ja 2. sukupolvi), Motorola Moto G, HTC One M9(adapterilla), Samsung Galaxy S3/S4/S5/S6/S6 Edge, Samsung Galaxy Note 2/3/4/Edge.

LT-EAA toimii yhdessä ja on optimoitu: iPhone 5/5c/5s, iPhone 6/6 Plus ja iPod Touch 5:es sukupolvi. Se EI ole yhteensopiva iPhone 4s:n tai vanhempien mallien kanssa. Toimii mutta se EI ole optimoitu: iPad mini(kaikki versiot) iPad Air, iPad 4:s sukupolvi.

Tekniset tiedot:

 • Havainnoitava etäisyys: 20cm - 600metriä
 • Säädettävä tarkennus
 • UT-EAA toimii Android-laitteissa, jotka ajavat Android 4.3 tai uudempaa ja jotka tukevat Powered USB On The Go
 • LT-EAA toimii iOS-laitteissa, jotka käyttävät iOS 7 tai uudempaa mallia
 • Aito lämpösensori
 • 206x156 Array
 • 32,136 lämpöpikseliä
 • Magnesium kuori
 • Mitat(LxSxK): 41x20x15mm
 • Paino: 386g
 • valmistettu USA:ssa

KATSO ESIMERKKIKUVAT!

auton jarrujen lämpötila

ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö

ihmisen lämpötila

ihminen ja ilmalämpöpumpun sisäyksikkö

lattialämmitys

Koira ja ihminen

grillin lämpötila

Vuosi 2016 - kasvua ja uudistuksia

Hyvä asiakkaamme. On aika kiittää sinua menneestä vuodesta ja luoda katsaus kuluneeseen vuoteen.

Vuosi 2016 on ollut yrityksellemme kohtuullisen kasvun aikaa. Liikevaihtomme on kasvanut kiitettävästi ja töiden lisääntymisen myötä olemme myös rekrytoineen uutta henkilökuntaa. Heinäkuussa palveluksessamme aloitti Marko Arvilommi, jonka pääasiallisena työnä on vastata yrityksemme ITC-palveluista ja sovelluskehityksestä. Tällä hetkellä meille on rekrytoitu myös kaksi uutta asentajaa määräajaksi. Jos positiivinen kehitys jatkuu, heidät tullaan vakinaistamaan.

Teollisuus- ja aluevalvontakamerat

Toimitetut uudet järjestelmät ovat pääsääntöisesti olleet verkkokamerajärjestelmiä. Analogisia järjestelmiäkin on toki toimitettu ja toimitetaan edelleen niin kauan kuin laitteita on kohtuudella saatavilla. Merkittävimpiä toimituksia vuoden 2016 aikana ovat olleet Helsingin Liikennelaitokselle tehty raitiovaunujen huoltovarikon kamerajärjestelmä (IP), Päijät-Hämeen alueella toimivalle muoviteollisuuden yritykselle toimitettu 32 kameraa kattava prosessivalvontajärjestelmä (IP), Kymenlaaksossa toimivalle kartonkitehtaalle toimitettu laadun valvontaan kehitetty sovellus + kamerajärjestelmä (TEKA IBIS) sekä paperitehtaalle pituusleikkurin tarkkailuun ja ongelma-analysointiin tarkoitettu nopeilla kameroilla varustettu kamerajärjestelmä TEKA Kolibri (IP).

Osa toimituksista on ollut perusjärjestelmien toimittamista mutta yhä enemmän kamerajärjestelmiin liittyy sovellusosaamista tai integrointia asiakkaan muihin järjestelmiin. Siksi olemme panostaneet osaamisen laajentamiseen sovelluspuolelle. Vuoden 2016 lopussa aloitimme merkittävän toimituksen Suomalaiselle rakennuslevytehtaalle, jonne toimitamme kattavan prosessi- ja aluevalvontajärjestelmän (IP).

Tuotekehityspuolella olemme innovoineet ja tuottaneet jo edellä mainitun laadun tarkkailuun tarkoitetun TEKA IBIS -järjestelmän lisäksi uuden version siirrettävästä ja tarpeiden mukaan täydentyvästä tuotantoprosessien ongelmien ratkaisuun kehitetystä vuokrakamerajärjestelmästä TEKA M2S2 -järjestelmästä työnimeltään ”Myytinmurtaja”.

Analogisista järjestelmistä merkittävin toimitus oli Kymenlaaksolaiselle paperitehtaalle toimitettu järjestelmäpäivitys, joka toteutettiin kesä – elokuun aikana.

Yritys- ja ryhmäviestintä

Olemme kuluvan vuoden aikana lisänneet panostusta radiopuhelinjärjestelmien myyntiin. Vertexin ja Motorolan lisäksi edustamme nyt myös teollisuuden tarpeisiin erinomaisesti soveltuvia Icom -radiopuhelimia, jotka täydentävät erinomaisesti Vertexin ja Motorolan malleja. Kaikki Icom-radiopuhelimet täyttävät tiiveysluokan IP67 vaatimukset. Lisäksi Icomilla on kaksi Atex-luokiteltua radiopuhelinmallia. Toinen malli luokkaan 2/22 ja toinen luokkaan 1/21.

Suurimpia yksittäisiä kauppoja ovat olleet Kotkaan sijoittuvalle North Stream 2 tuotantolaitokselle toimitettavat 77 käsipuhelinta, 15 ajoneuvopuhelinta ja 2 kiinteää asemaa (Vertex). Lisäksi toimitamme uuteen Öljyteollisuuden tuotantolaitokseen digitaalisen radiopuhelinjärjestelmän tukiasemineen ja asennuksineen (Motorola ja Vertex).
Kotkan Satamassa operoivalle yritykselle toimitimme erittäin vaativiin olosuhteisiin (pakkanen, vesi ja lumi) Vertexin VX-451 -radiopuhelimet varusteineen.

Koska Icom -brändi on ollut meillä vasta vähän aikaa edustuksessa, emme vielä ole tehneet merkittäviä toimituksia tämän brändin osalta. Yksi spesiaalitoimitus tosin on tehty, jossa Icom puhelimet on varustettu Savoxin kurkkumikrofoneilla. Nämä radiopuhelimet menivät petrokemian yritykselle ns. happopukuviestintään. Puvun ja hengitysmaskin takia muu kuin kurkkumikrofoni ei ole vaihtoehto. Icom soveltuu näihin erinomaisesti, sillä sen kaikkiin malleihin voi liittää erikoislaitteita.

Infojärjestelmissä olemme toimittaneet kymmeniä näyttöjä ja lisenssejä kuluvan vuoden aikana. Yksi merkittävä toimitus on tehty Satamaoperaattorille, joka käyttää infojärjestelmää työnohjaukseen. Käyttötarkoitus asettaa riman ylös. Infojärjestelmän on toimittava ja oltava vakaa. Tässä yhteydessä tekninen- ja tuoteasiantuntemuksemme sekä joustava palvelumme olivat tärkeässä roolissa asiakkaan valitessa yhteistyökumppania.

Ohjelmoijamme työstää Smartsign infojärjestelmään widgettejä (pienoisohjelmia) asiakkaidemme tarpeisiin. Vuoden aikana on kehitetty ns. ajotilannenäyttö widget, joka näyttää graafisesti reaaliaikaisen tuotantomäärän ja muita haluttuja tietoja. Lisäksi muita kehitettyjä widgettejä ovat työtapaturma-widget (montako päivää edellisestä tapaturmasta), kello ja päiväys (lokaaliasenteisiin järjestelmiin) sekä säätiedot (lokaaliasenteisiin järjestelmiin). Nämä ja muut widgetit tuotteistetaan ja ne tulevat myyntiin vuoden 2017 alussa.

Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2017 toivovat Visisystemsin pojat!

Visisystems Oy:n asiakastiedote: Maaliskuu 2017

VERTEX RADIOPUHELINTEN HINNAT LASKIVAT

Japanilainen Vertex Standard on muuttanut hinnoittelustrategiaansa
siten, että radiopuhelinpäätelaitteiden hinnat laskivat vuoden vaihteessa
kauttaaltaan 10 – 20 %. Halvimmillaan teollisuuskäyttöön tarkoitetun Vertex
VX-261 mallin saa nyt hintaan 170,00 euroa kun vastaava puhelin maksoi aiemmin
207,00 euroa. Vertex on myös tuonut markkinoille joukon analogisia/digitaalisia
puhelimia, joista eräs on Vertex eVerge EVX-S24 UHF/DMR puhelin. Se on näytöllä
varustettu pienikokoinen puhelin, jonka tiiveysluokka on IP67. Erikoista siinä
on myös se, että sen voi ladata kännykän laturilla.

Katso tästä lisätietoa Vertex-puhelimista.

UUSIA Isafe PUHELINMALLEJA RÄJÄHDYSVAARALLISIIN TILOIHIN

Saksalainen ex-puhelinvalmistaja iSAFE on tuonut markkinoille uusia räjähdysvaarallisiin tiloihin tarkoitettuja puhelinmalleja. Puhelimet ovat joko tilaluokkaan 1 tai 2 sertifioituja. Edullisimmillaan iSafe ex-puhelimen saa hintaan 682,00 euroa (zone 2/22). Kyseinen malli on 310.2 Android käyttöjärjestelmällä. Q2 markkinoille tulee myös täysin uusi iSafe 520 tilaluokkaan 1/21. Kyseinen älypuhelin on varustettu mm. 8-ydinprosessorilla ja se on sertifioitu käytettäväksi euroopan, pohjois-amerikan ja Venäjän markkinoilla. iSafen älypuhelinuutuus on myös malli 730, joka on luokiteltu käytettäväksi tilaluokassa 2/22. iSafen ex-puhelimet eroavat Ecomin malleista lähinnä siinä, että ne ovat ohuempia ja istuvat käteen ehkä paremmin. Hinnallisesti ne ovat hitusen Ecomin laitteita edullisempia. Lisätietoa ex-suojatuista puhelimista tästä.

Referenssijuttu: Steveco käyttää infojärjestelmää resurssien ohjauksessa.

Toimitimme satamaoperaattori Steveco Oy:lle infojärjestelmän, jota yhtiö käyttää
ensisijaisesti henkilöresurssien ohjaamiseen. Infojärjestelmän ”hienoutena” on,
ettei resurssijärjestelijöiden tarvitse sitä edes käyttää saadakseen sisältöä
infonäytöille. Ominaisuus on saatu hyödyntämällä SmartSign-julkaisujärjestelmän synkronointikansioita. Lue tästä koko referenssitarina

Rekrytoimme kaksi uutta asentajaa

1.2.2017 meillä aloitti kaksi uutta asentajaa Eemeli Halme ja Lauri Parikka. Eemeli on erikoistunut automaatioon ja Lauri puolestaan elektroniikkaan. Molemmat asentajat suorittavat myös valvonta- ja prosessivalvontakameroiden asennuksia. Lisäksi meillä työskentelee kaksi osapäiväistä ohjelmistosuunnittelijaa Marko Arvilommi ja Juri Laihonen, jotka työstävätsovelluksia lähinnä infonäyttöihin, IP-kamerajärjestelmiin ja automaatiotuotteisiimme.

Twig tarjoaa lisäturvaa yksintyöskentelyyn

Twig tuoteperheestä löydät turvapuhelimen, jolla parannat olennaisesti yksintyöskentelevän työturvallisuutta. Yksinkertaistettuna Twig on puhelin, joka reagoi kantajansa liikkeisiin. Jos pyörryt, olet liian kauan paikallasi tai tipahdat (kiihtyvyys anturi), lähettää puhelin hälytyksen ennalta konfiguroituihin numeroihin/sähköposteihin. Samalla twig näyttää karttapohjalta, missä hälytys on annettu (ulkotilat). Twig puhelimeen voidaan myös liittää max. 4 turvaranneketta, jolloin twig toimii tukiasemana rannekkeille. Turvapuhelimeen on myös mahdollisuus ohjelmoida 4 pikavalinta numeroa.Lue lisää

Uusi versio TEKA M2S2 vianetsintäkamerajärjestelmästä - MYYTINMURTAJA

Olemme valmistaneet vuokrattavasta vianetsintä kamerajärjestelmästä uuden, langattoman version. Järjestelmään on lisätty irrotettava lap-top työasema ja wifi-reititin. Järjestelmä toimitetaan yhdessä salkussa, johon on integroitu työasema, tallennin, 1 – 8 kameraa, virransyöttö kameroille ja muille laitteille sekä WLAN-tiedonsiirtolaitteisto. Järjestelmä on tarkoitettu käytettäväksi tuontanto-ongelmien ja vikojen etsintään ja
analysointiin sekä tilapäiseen valvontaan. Lisätietoa TEKA M2S2-järjestelmästä saat tästä.

Turvasuojaaja -sertifiointi Visisystems Oy:lle

Jouni Wicht on suorittanut hyväksytysti turvasuojaaja sertifikaatin ja olemme saaneet poliisihallitukselta oikeuden toimia sertifioituna turvasuojaaja-yrityksenä. Koulutus vaaditaan käytännössä niiltä yrityksiltä, jotka asentavat TALLENTAVIA kamerajärjestelmiä ja/tai murtohälytyslaitteita tai toimivat vartiointiliikkeenä. Nykyisen lain mukaan kameratallenteita EI SAA KATSOA muut kuin järjestelmän omistaja (katsojat lueteltu rekisteriselosteessa), asian omainen viranomainen ja yritys, joka on suorittanut turvasuojaaja koulutuksen hyväksytysti. Pelkkä toiminta kamera-asennusliikkeenä ei siis riitä kuvatallenteiden katseluun tai etsimiseen asiakkaan tallentimelta tai serveriltä.

Tuotimme lisätoimintoja Smartsign -infojärjestelmään

Ohjelmoijamme ovat tuottaneet pari uutta widget-ratkaisua (widget=pienoisohjelma), jotka uskoaksemme tuovat lisäarvoa infojärjestelmään. Toinen sovelluksista on ns. vahtikoira-palvelu, joka tarkkailee näyttöjen yhteyttä palvelimeen. Jos yhteys katkeaa, järjestelmä lähettää sekä SMS-viestin että sähköpostin ylläpitohenkilöille. Tällä nopeutetaan huomattavasti viankorjaustoimien aloittamiseen kuluvaa aikaa.

Toinen luotu widget mahdollistaa kamera streamin näyttämisen infonäytöillä. Olemme toimittamassa yhdelle asiakkaallemme järjestelmää, jossa kuvia lastaus- ja purkupaikoilta näytetään logistiikkahenkilöstölle, jotta he osaisivat reagoida asianmukaisella tavalla ja näin palveluaste paranisi. Samalle asiakkaalle on tuotettu myös widget (automaatioon liitetty trigger-toiminto), joka ilmoittaa tehtaan osastojen statuksen - tuotanto käynnissä/tuotanto keskeytynyt.

Merkittäviä radiopuhelintoimituksia

Alkuvuoden aikana olemme toimittaneet kaksi suurehkoa radiopuhelinjärjestlemää teollisuusasiakkaillemme. Molempiin toimituksiin sisältyi sekä päätelaitetoimitus (radiopuhelimet, valvomopuhelimet ja tukiasemat) että merkittävä asennus- ja käyttöönottotyö.

Mussalon satamassa toimivalle putkitehtaalle asensimme mm. 15 ajoneuvopuhelinta, 2 valvomopuhelinta sekä kahden tukiaseman käyttöönottotyöt. Käsipuhelimia toimitukseen sisältyi yli 70 kpl.

Lisäksi toimitimme Turun seudulla olevaan uuteen voimalaitokseen Motorolan -radiopuhelinjärjestelmän, joka koostui sekä ex-radiopuhelimista, valvomopuhelimista ja yhdestä tukiasemasta. Lisäksi projektiin liittyi radioluvan päivitys, toteutussuunnittelu ja asennus- ja käyttöönottotyöt. Järjestelmä toteutettiin niin, että se voidaan muuttaa haluttessa digitaaliseksi ohjelmoimalla päätelaitteet uudelleen.

IP-kamerajärjestelmä Kipsilevytehtaalle

Aloitimme syksyllä 2016 Suomalaisen kipsilevytehtaan kamerajärjestelmän suunnittelu- ja toimitusprojektin, joka valmistui helmikuussa 2017. Toimitukseen kuului järjestelmäsuunnittelu, kamerajärjestelmälaitteet kaappeineen sekä asennus-, käyttöönotto-, koulutus- ja dokumentointityöt. Asiakas urakoi itse kamerajärjestelmän runkoverkon tekemämme suunnitelman ja kaapelilistojen mukaisesti.

Järjestelmä toteutettiin verkkokameratekniikalla ja siinä hyödynnettiin 12 megapikselin kalansilmäkameroita, jolloin yhdellä kameralla saadaan katettua 360° katselualue (lastaus- ja purkauspaikat sekä yleisvalvonta). Järjestelmä käytetään neljältä työpisteeltä, joihin toimitimme työasemat ja näytöt. Osa näytöistä on koteloituja, sillä käyttöpaikan olosuhteissa koteloimattoman näytön elinikä jäisi todella lyhyeksi.

Tehtaalle toimitettiin myös ns. kalansilmäkameroita, joiden näkymä on 360°. Yhdellä kameralla katat koko valvottavan alueen.

Sovellus prosessikameran toimintakunnon seuraamiseen

Teimme sovelluksen, jolla voidaan seurata ja pidentää kuumiin olosuhteisiin tarkoitetun TEKA Phoenix -kameran elinikää. Kyseinen kamera säilyttää ihanteellisen käyttölämpötilansa paineilman avulla mutta jos paineilman saanti katkeaisi, kamera voi rikkoutua. TEKA Phoenix on tarkoitettu käytettäväksi lämpötilassa, joka ylittää +70°C Tälläistä lämpötilaa kamera ei kestä ilman toimivaa jäähdytystä ja eristystä.

Sovelluksemme tarkkailee kameran tai LED-valon lämpötilaa ja katkaisee virransyötön, mikäli lämpötila ylittää kamerakotelossa +65°C ja pysyy mainitussa lämpötilassa tietyn ajan. Virrankatkaisun lisäksi sovellus lähettää varoituksen kameravalvomomonitoriin. Sovellus on luotu siksi, että ko. kameran hankintahinta on useita tuhansia euroja ja sovellus takaa, ettei kamera vaurioidu pysyvästi. Lisäksi kamera antaa luonnollisesti tiedon paineilmansaantiin liittyviin mahdollisiin ongelmiin.

TEKA PHOENIX kuumanpaikan kamera integrodtulla LED-valolla. Molemmat laitteet ovat paineilmajäähdytteisiä ja PoE-syöttöisiä. Tarkoitettu lämpötilaan +70°C ja sen yli.

Jakopurkilla mahdollista liittää useampi mikrofoni valvomoradiopuhelimeen

Valvomoihin sijoitetut radiopuhelimissa on yleensä vain yksi tai kaksi liitäntää mikrofonille. Jos valvomopöytä on pitkä, aiheuttaa se tilanteen, jossa operaattorijoutuu säntäämään pöydän toisesta päästä mikrofonille.

Tähän ongelmaan ratkaisuksi tarjoamme tuottamaamme ”jakopurkkia” johon voi liittää 1 – 8 kpl pöytä- tai käsimikrofoneja. Jakopurkki on räätälöity laitemerkkikohtaiseksi, sillä eri merkkien kytkennät ja liittimet eroavat toisistaan.

Tällä hetkellä saatavana on jakopurkit Vertex Standardille ja Motorolalle.

TEKA Monitorbox suojaa näyttöä haastavissa olosuhteissa

Teollisuuskäyttöön tarkoitetut 24/7 näytöt ovat hintavia. Jos ne sijoitetaan ulko-olosuhteisiin tai tiloihin, jotka ovat kosteita tai joissa on pölyä, eivät näytöt kestä pitkään ja niiden takuu ei kata tälläisiä olosuhteita.

Olemme valmistaneet noin 3 vuoden ajan teollisuuskäyttöön suunniteltuja koteloita, jotka suojaavat näyttöä. Voit tutustua TEKA Monitorbox -tuotteeseen tästä linkistä.